CORONAVIRUS INFO

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: Od sljedećeg tjedna maske se neće nositi na nastavi

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, u četvrtak je nakon sjednice Vlade potvrdio da se od sljedećeg tjedna maske više neće nositi na nastavi, javlja HRT.

  • Razgovarali smo dugo s HZJZ-om i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak – rekao je Fuchs dodajući da se odluka o nenošenju maski odnosi i na učitelje i nastavnike.
  • Vidjet ćemo što će se dogoditi u ponedjeljak što se tiče samotestiranja kod kuće, ja sam optimističan, mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice. Relaksira se i onaj dio vezan uz izlete, nastavu u prirodi i odlaske autobusom, sve će to biti moguće i bitno jednostavnije nego do sada. Inače, djeca, koja to budu htjela, mogu i dalje nositi masku. Bit će također, preporuka da učenici koji su imunokompromitirani zadrže maske – rekao je Fuchs.

Nakon objave odluke, primjena kreće od ponedjeljka. (hrt.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button