Home / NASLOVNICA / Ministar Tomo Medved otvorio 25. SŠNIDOR: Predstavnici VPŽ natjecali se u boćanju, a Ivica Udovičić 5. u utrci invalidskih kolica

Ministar Tomo Medved otvorio 25. SŠNIDOR: Predstavnici VPŽ natjecali se u boćanju, a Ivica Udovičić 5. u utrci invalidskih kolica

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz nazočnost predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, svečano je otvorio 25. jubilarno Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, koje se od 27. do 29. rujna po peti put održava u Makarskoj.

Nakon svečanog otvaranja održana je utrka vojnih invalida Domovinskog rata u kolicima u kojoj je predstavnik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Ivica Udovičić zauzeo peto mjesto od ukupno osam natjecatelja. Ivici ova disciplina nije primarna, jer najbolje rezultate postiže u streljaštvu zračnom puškom, gdje od njega, s razlogom, uz malo sportske sreće možemo očekivati medalju. Naši su predstavnici danas su se još natjecali u boćanju, a navečer će na stazu izići kuglači.

Na 25. SŠNIDOR-u natječe se više od tisuću sportaša razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba, kao i HVIDR-a HVO Herceg-Bosne, i to u deset sportskih disciplina: boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu (zračna puška), ribolovu, šahu i u utrci u invalidskim kolicima, odnosno u 28 natjecateljskih kategorija.
Jubilarni 25. SŠNIDOR održava se pod visokim pokroviteljstvom državnog vrha, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i hrvatske Vlade, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, županije Splitsko-dalmatinske i grada Makarske.

Svečano zatvaranje, proglašenje pobjednika, podjela medalja i pehara planirana je u subotu, 28. rujna, u 20 sati u hotelu Alem u Baškom Polju.

Pobjednički naslov brane višestruki prvaci, ekipa HVIDR-e grada Zagreba, dok sportska ekspedicija Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, sastavljena od pedesetak članova, brani srebro izboreno na posljednja tri SŠNIDOR-a u Poreču, Makarskoj i Vukovaru.
(df/Foto: N. Križić i M. Bubaš)

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org