NASLOVNICAŽUPANIJA

Ministar Tomislav Tolušić posjetio Virovitičko sklonište za životinje, jedno od 6 ”no kill” skloništa u Hrvatskoj

U sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, posjetio je Virovitičko sklonište za životinje, jedno od šest u ”no kill” skloništa Hrvatskoj gdje se psi ne uspavljuju nakon isteka zakonskog roka od 60 dana, već u njemu borave sve dok ih netko ne udomi. Uz njega sklonište je posjetio i Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, privremeni gradski pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Marijo Klement…

Sklonište za napuštene životinje u nekadašnjoj vojarni u Virovitici otvorilo je svoja vrata prije 2011. godine, a u 2016. godini je udomljeno 136 pasa što je najviše do sada, a trenutno ih imaju 73. Koncesionari su za područje grada i tri susjedne općine.

Kao jedan od problema ističu nebriga za potomstvo vlasnika pasa pa štenci i dalje ostaju odbačeni na cestama gdje nerijetko stradavaju pod kotačima automobila. Problem su i psi bez identifikacijskog čipa koje nesavjesni građani ostavljaju na rubnim dijelovima grada kako bi izbjegli zakonsku obvezu cijepljenja. Sklonište financira grad Virovitica, tvrtka koncesionar te građani svojim donacijama. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button