DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Ministar Tomislav Tolušić obišao zgradu šumarije i najavio: Uprava šuma za Virovitičko-podravsku županiju dolazi u Slatini

Novom sistematizacijom Hrvatskih šuma, kojom će prvi put od osnutka hrvatske države biti uspostavljena i Uprava šuma Slatina. O tomu govorimo posljednjih desetak godina i sada je vrijeme da se to riješi – izjavio je u Slatini ministar poljoprivrede i predsjednik Skupštine Hrvatskih šuma Tomislav Tolušić.

Domaćini upravitelj šumarije Slatina Robertino Repić i upravitelj šumarije Ćeralije Boris Radočaj  u društvu člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića, njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka te saborskog zastupnika Josipa Đakića, ministar Tolušić u Slatini obišao je u ponedjeljak 23. travnja veliku zgradu Šumarije, čiji veći dio godinama nije korišten i u kojoj će uskoro biti sjedište nove Podružnice Uprave šuma. Ta će institucija objediniti sve šumarije na području Virovitičko-podravske županije (Slatina, Voćin, Ćeralije, Čačinci, Orahovica, Suhopolje, Virovitica i Pitomača), koje su sada u nadležnosti podružnica u Našicama, Bjelovaru i Koprivnici.

– Poljoprivredno zemljište i šume najznačajnija su bogatstva na području Virovitičko-podravske županije i moramo ih koristiti na pravi način. Nova Podružnica donijet će nova radna mjesta i omogućiti mnogo veće investicije u sektoru šumarstva. Zgrada je velika i ništa se novo ne mora graditi jer ureda ima dovoljno. Prostor zahtijeva određene investicije, ali nadam se da će već za otprilike dva mjeseca prostorije biti uređene, a nova Podružnica Uprave šuma uspostavljena – kazao je Tolušić.

Nakon usvajanja nove sistematizacije, slijedi upis nove Uprave u trgovački registar na Trgovačkom sudu, a potom i javni natječaj za nova radna mjesta.

– Ne kažem da je do sada sustav Hrvatskih šuma bio loš, generalno je dobro postavljen, ali za Virovitičko-podravsku županiju nije bio najidealniji. Posebna podružnica znači posebna sredstva samo za tu podružnicu jer do sada realizacija određenih potreba nije ovisila o ljudima s područja šumarija u županiji. Očekujem mnogo veće investicije u obnovu svih objekata koji su tu vezani uz Hrvatske šume, bolju iskorištenost drvne mase, veću zaradu, veći broj zaposlenih i daljnji razvoj drvne industrije, ali i bolji način funkcioniranja – rekao je ministar Tolušić.

(P. Žarković, Glas Slavonije, Foto: R. Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button