NASLOVNICAOPĆINE

Ministar branitelja Tomo Medved odao počast žrtvama Četekovca, Čojluga i Balinaca

Danas je na mjesnom groblju u Četekovcu ministar branitelja Tomo Medved zajedno sa rodbinom nevinih civilnih žrtava, roditeljima poginulih branitelja Slatine i Orahovice predvođenima predsjednicom udruge Marijom Maračić,  predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata slatinskog područja predvođenima predsjednikom slatinske HVIDR-e Matom Bubašem, pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem te načelnikom Općine Mikleuš Milanom Dundovićem položio vijence i odao počast nevinim žrtvama Četekovca, Čojluga i Balinaca.

„Prije svega kao ministar hrvatskih branitelja, vaš ministar, izražavam duboku zahvalnost na žrtvi koje su podnijele vaše obitelji, vaši najdraži. Kao vaš ministar neizmjerno cijenim i poštujem žrtvu koju ste podnijeli svjestan činjenice da tu bol koju nosite tolike godine nakon Domovinskog rata ne možemo preuzeti, ali možemo biti uz vas i možemo vam biti utjeha. Sve ono što svaki dan radimo i na razini vlade i na razini Ministarstva hrvatskih branitelja  mora biti usmjereno kao potpora vama kako biste u okviru vaših obitelji i sa boli sa kojom se nosite lakše prebrodili i kako bi vam bili na raspolaganju.“ – rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

„Domovinski rat, ova žrtva i sve žrtve su najčvršći temelj ove zemlje. Ali i putokaz našoj djeci, našim mladima, našem društvu koliko je skupo plaćena ova sloboda. U svakoj prilici pozivam sve one kojima to možda još nije jasno da dođu na ovakva mjesta, da pročitaju ova imena, da iskažu poštovanje, jer oni su naša savjest i naša obveza dok budemo živi i mi i naraštaji koji dolaze.“  – naglasio je ministar branitelja Tomo Medved.

(www.radioslatina.hr)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button