DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mihić i Margeta, te Ćurić i Tomljanović prvi pobjednici memorijala ”Za Dašu”

Prošlo je godinu dana od kada nas je napustio Davor Majačić – Dašo, a tim povodom njemu u čast danas na njegov dan rođenja (10.srpnja) njegovi prijatelji članovi Teniskog kluba Slatina organizirali su prigodan turnir imena 1. memorijalni turnir ”Za Dašu”.

Turniru koji se igrao u čast Daši, inače istaknutom dugogodišnjem igraču TK Slatine i osvajaču više turnira posebice u konkurenciji parova, odazvalo se oko 50 igrača, mahom Dašinih prijatelja, ali i njegovih sportskih protivnika sa teniskih terena.  Tako su osim brojnih slatinskih tenisača na turniru zaigrali i tenisači iz Virovitice i Orahovice. Turnir su odigravši nekoliko poena simbolično otvorila Dašina djeca Ena, Luka i Matija.

Inače sam memorijal igrao se u konkurenciji parova, kako za seniore, a tako i za veterane. Kod seniora turnir su osvojili Virovitičani Bojan Mihić i Dragutin Margeta koji su u finalu s 2:0 (6:3, 7:6) dobili slatinsku kombinaciju David Rakitničan – Kristijan Petrak.

U veteranskoj konkurenciji slavili su Draško Ćurić i Ivan Tomljanović pobijedivši u finalu par Zdenko Tepeš – Drago Marković rezultatom 2:0 (6:0, 7:6). Posebno je zanimljivo da su se Tepeš i Marković, prvenstveno zahvaljujući tada fantastično raspoloženom Markoviću, umalo potpuno vratili u meč nakon što su kasniji pobjednici imali 6:0 iz prvog seta, 5:0 u drugom i servis za pobjedu.

Finalistima i pobjednicima, te uopće svim sudionicima, riječi zahvale što su se odazvali pozivu za sudjelovanjem na turniru koji se igrao u znak sjećanja na beskompromisnog borca i rođenog pobjednika Davora Majačića – Dašu ispred Teniskog kluba Slatina uputio je Slavko Mađarić. Pehare pobjednicima i finalistima uručio je Mario Majačić brat prerano preminulog Daše.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button