DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

MH Ogranak Slatina sinoć 26. put nagradila najbolje učenike

Kakav bi to bio kraj školske godine bez koncerta mladih slatinskih glazbenika te ujedno i nagrađivanja najboljih učenika završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola, od strane slatinskog Ogranka Matice Hrvatske, koji je uz slatinsku glazbenu školu Milka Kelemena, svake godine i organizator istoga.

Sinoć je po 26. put upriličen još jedan takav događaj u prostoru Hrvatskog doma.

Predsjednica Ogranka Matice Hrvatske Slatina Zorica Varga uputila je na početku pozdrave svima u publici,

Koncert mladih slatinskih glazbenika održava se već tradicionalno u mjesecu lipnju i on je Matičin dar Slatinčanima povodom obljetnice Osnivačke skupštine slatinske Matice, koja je bila 27. lipnja 1971. godine. Danas svjedočimo prvom dijelu najljepšeg Matičina projekta „Matica i mladi“, Koncertu mladih slatinskih glazbenika i nagrađivanju naj učenika završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola. Drugi dio „I dok je srca, bit će i Kroacije“ događa se u Mjesecu hrvatske knjige (od 15. listopada – 15. studenoga). Nama je ovaj projekt najljepši jer u njemu sudjeluje slatinska mladost. Nagrade u vidu knjiga osigurao je Grad Slatina putem natječaja za udruge u kulturi „Matica i mladi“, – istaknula je Varga.

Tada su uslijedili nastupi, a odmah potom i nagrađivanje mladih slatinskih glazbenika. Nastupali su: Niko Šokac, Matej Jaković, Ian Maleković, Damjan Krupa, Ante Benković i Marko Marković.

Nastupila je okosnica večeri – nagrađivanje naj učenika završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola.


Knjigama su nagrađeni:

Najbolja učenica Glazbene škole „Milka Kelemena“ IVA BARTOLOVIĆ

Najbolji učenici 8. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina

8.a IVANO BOCOR, ujedno i naj učenik škole i naj učenik Virovitičko-podravske županije

8.b LUKA JURLINA

8.c EMA VARGA  

– Najbolji učenici 8. razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina

8.a      KARLA HORVAT      

8.b      LUKA VENCL – najbolji učenik škole za šk. g.2023./2024.

8.c      PETAR ŽIVKOVIĆ    

8.d      EMA ANTOLOVIĆ 

– Najbolji učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina

3A MARIO BLAŽEVIĆ, 3.razred CNC operater, najbolji učenik škole i Županije

3C LEA ČERTAN, 3.RAZRED FRIZER

3D DARIJO DUNDOVIĆ,3.RAZRED VODOINSTALATER

3F TATJANA JUTRAŠNJIK, 3.RAZRED POMOĆNI KROJAČ

– Najbolji učenici SŠ Marka Marulića Slatina

4.a Opće gimnazije – DOMINIK GAĆA,

4.b Opće gimnazije – IAN KAROL VRBASLIJA, najbolji učenik škole i Virovitičko-podravske županije

4.Ekonomije – TEUTA BIŠĆAN

4.Tehničar za elektroniku – LANA ŠIMIĆ

4.Agroturistički tehničar – LEA PARC

Neki od spomenutih učenika nisu mogli doći jer trenutno borave na ekskurziji kojom se ujedno opraštaju od osnovnoškolskog obrazovanja ali i od većine svojih školskih kolega, međutim nagrade su za njih preuzeli njihovi roditelji, razrednici, nastavnici  ili ravnatelji škola.

Čestitam ovim mladim ljudima na postignutom uspjehu koji je Matica hrvatska nagraditi knjigama iz naklade Stoljeća hrvatske književnosti. Knjiga je mali znak pažnje, ali i potvrda da mislimo na vas. Budući da su i osnovci i srednjoškolci na velikoj prekretnici svoga životnog puta, želim im puno uspjeha u pronalaženju svojih budućih zanimanja, odabira škola, fakulteta ili zaposlenja. Želim vam da nađete dobre poslodavce koji će znati cijeniti vaš rad i vašu stručnost. Ostalima želim uspješan nastavak školovanja. Dragi posjetitelji, hvala vam što ste s nama podijelili radost uspjeha ovih vrijednih mladih ljudi, hvala učenicima, profesorima i ravnatelju naše glazbene škole što su nas i ove godine počastili lijepom glazbom. Doviđenja! Sretno!, – poručila je Zorica Varga na kraju sinoćnjeg događaja i pozvala nagrađene na malu zakusku u predvorju.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button