DOGAĐANJANASLOVNICA

Međužupanijski stručni skup u DV Zeko

Međužupanijski stručni skup danas je u organizaciji i u prostoru DV Zeko okupio 80-tak odgojitelja dječjih vrtića iz tri hrvatske županije Brodsko-posavske, Požeško-Slavonske i Virovitičko-podravske.

Tema skupa je:“ Praćenje i dokumentiranje odgojno-obrazovnog rada u razvoju suvremenog kurikuluma dječjeg vrtića.

U svom pozdravnom govoru ravnateljica Valpovac svima je poželjela dobrodošlicu te izvijestila prisutne o odrađenim radovima u vrtiću i onima koji su tijeku.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić potvrdio je riječi ravnateljice Valpovac i rekao da se s radovima ne misli stati, ide se dalje, a sve za dobrobit djece. Prisutnim odgajateljicama rekao je kako bi Slatina trebala uskoro nositi i status Grada prijatelja djece, što je i više nego dobrodošao epitet našem gradu.

Tijekom uvoda u tri paralelne radionice koje bi trebale potrajati do 16,30 sati s formalnostima stručnoga skupa prisutne je upoznala viša savjetnica za predškolski odgoj profesorica Luja Zamečnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje, inače voditeljica samoga programa, odnosno stručnoga skupa.

Dv Zeko odnedavno se može i pohvaliti svojom novom himnom“Vrtić Zeko“ koja je nastala u vrlo kratkom vremenu, a jednako brzo snimljen je i spot u kojem su sudjelovala sva djeca vrtića. Inače himnu čiji autor teksta i glazbe je teta Tamara Dorić, snimila su djeca najstarijih dječjih skupina. Miloš Cvjetković je aranžirao i snimao pjesmu, a Danka Gojić Kajzer je izradila spot. (tks/Foto: Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button