Home / NASLOVNICA / Međužupanijski skup pedagoga održan u Slatini

Međužupanijski skup pedagoga održan u Slatini

Jučer je u Slatini održan Međužupanijski skup pedagoga kojemu je domaćin bila Industrijsko-obrtnička škola Slatina.

Skup je započeo u slatinskom Hrvatskom domu gdje je okupljene pedagoge srednjih škola iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije pozdravila viša stručna savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Podružnici Osijek Ivana Biljan, a potom i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac koji je tom prigodom naglasio važnost ovakvog skupa za školu koja ima kontinuitet izvrsnih uspjeha svojih učenika na brojnim natjecanjima koji su ujedno i genijalci izumitelji.
To su uspjesi koji govore o našem zajedničkom radu, ali i o važnosti obrtničkih zanimanja koji su budućnost naše zemlje. Naši učenici i danas pripremaju novi projekt, to je poruka Europe, poruka zajedništva, odnosno „Kako mladi vide Europu za 20 godina“, bit će to prigoda da vam kao jedna mala sredina pokažemo našu viziju budućnosti.“  – naglasio je Graovac.

„Socio-emocionalne kompetencije u suvremenom kurikulumu“ bila je glavna tema Međužupanijskog skupa pedagoga na kojemu je o Međupredmetnoj temi osobni i socijalni razvoj, govorila viša stručna savjetnica Ivana Biljan.
Prof. dr. sc. Goran Livazović održao je predavanje na temu Temeljne sastavnice socijalno-emocionalnog razvoja u suvremenom kurikulumu, a prof. Ljubica Pofuk na temu Socio-emocionalne kompetencije – uvjet pozitivne klime u                             školi.

Održane su i dvije radionice u prostorima IOŠ Slatina. Prvu imena Emocionalni razvoj i emocionalne potrebe u nastavi, održala je prof. dr. sc. Ana Kurtović, a drugu imena Osobni i socijalni razvoj u obitelji, školi i zajednici, prof. dr. sc. Goran  Livazović.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

U DV Zeko održana priredba „Sveti Niko bijeli djeci dare dijeli“

Dječji vrtić Zeko u Slatini danas su posjetila dva gosta koja su u ovaj blagdanski ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org