DOGAĐANJANASLOVNICA

Međuškolsko natjecanje HCK na slatinskom području

Prva faza priprema za 21. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području završila je Međuškolskim natjecanjem 6 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži u subotu 11. ožujka 2017. Natjecanje je prema dogovorenoj rotaciji održano u  Industrijsko-obrtničkoj SŠ u Slatini uz potporu ravnatelja škole Mladena Graovca.

Od 6 ekipa matičnih osnovnih škola nakon mjesec dana teoretskih i praktičnih  priprema redoslijed je slijedeći : OŠ J. Kozarca – Slatina, OŠ V. Nazora – Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Mikleuš, OŠ E. Kumičića – Slatina i OŠ „D. Trstenjak“ – Čađavica.  Prvoplasiranu  ekipu čine učenice Sanja Prebeg, Ivana Bračun, Lorena Hodak, Iskra Maravić, Dina Kovač i Elena Bičanić,   a pripremala ih je prof. Ljiljana Peretin.

Od dvije ekipe SŠ M. Marulića koje je pripremala mentorica prof. Mirjana Drenski pobijedila je ekipa u kojoj su  Ana Bićanić, Una Maravić, Arijan Memedi, Anja Vlatković i Ana Škrnički. Obje ekipe plasirale su se na Međužupanijsko natjecanje od 10 ekipa iz društava Crvenog križa u našoj VPŽ i Osječko-baranjskoj županiji koje će se održati 8. travnja.

Za uspješnost natjecanja zaslužno je 15- tak prosvjetnih radnika koji su ocjenjivali testove iz poznavanja Hrvatskog Crvenoga križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava, te teoretskog znanja iz prve pomoći. Za praktične (simulirane) situacije pružanja prve pomoći, realistični prikaz ozljeda „šminkali“ su Helena Ambruš, Mirta Krklec i prof. Denis Ostrošić. Sudci na radilištima bili su liječnici Ivica Fotez i Danijel Rešetar – suradnici i volonteri CK Slatina. U organizaciji natjecanja sudjelovalo je još 10- tak modela (koji su glumili ozlijeđene), te isto toliko volontera učenika srednjih škola za ostale potrebe. Crveni križ Slatina učenicima zahvaljuje na njihovom trudu pri svladavanju teoretskih i praktičnih znanja i vještina, a svima ostalima na doprinosu u organizaciji  natjecanja.(vj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button