DOGAĐANJANASLOVNICA

Međunarodni kongres nutricionista: Predstavljene praline “Frajla Antoš” Srednje škole Marka Marulića Slatina

Među 450 sudionika i više od 50 uglednih domaćih i stranih stručnjaka iz područja prehrane i srodnih znanosti, na 5. međunarodnom kongresu nutricionista u Zagrebu sudjelovali su i predstavnici Školske zadruge Slatina Srednje škole Marka Marulića.

– Zahvaljujući svojim proizvodima, kao što je džem od zelenih rajčica s kojim smo se predstavili na prošlogodišnjem kongresu u okviru predstavljanja rada Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, otvorila se mogućnost predstavljanja pralina “Frajla Antoš” na ovogodišnjem kongresu. Praline su bile vrlo zapažene i dobile su značajne pohvale. Školska zadruga Slatina tijekom svojih aktivnosti surađuje s brojnim institucijama i tako predstavlja svoj rad – kažu slatinski srednjoškolski zadrugari.

Organizatori Kongresa su Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Hrvatski zbor nutricionista i Udruga nutricionizma Balans, u suradnji s međunarodnim i domaćim partnerima. Održane su brojne interaktivne radionice, a glavna tema plenarnih predavanja bila je “Održiva prehrana kroz sve životne dobi”. Predstavljene su novosti u kliničkoj prehrani, suplementaciji sportaša, mlijeku i mliječnim proizvodima, izazovima u prehrani starijih osoba, šećeru i soli, prehrani u prevenciji bolesti, psihologiji prehrane te prehrani opće populacije. Posebno se istaknula i panel-rasprava s temom “Etika oglašavanja prehrambenih proizvoda”, a mladi znanstvenici natjecali su se u poster-sekciji.

Školsku zadrugu Slatina i proizvode slatinskih zadrugara predstavio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Miroslav Venus, a autori najboljih postera na kongresu, uz ostale nagrade, dobili su na poklon i slatinske praline. (www.glas-slavonije.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org