DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Međunarodni dan žena razveselio slatinske umirovljenice

Udruga umirovljenika Slatina jučer je organizirala druženje povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka. Na samom početku nazočnim je damama njihov dan čestitao predsjednik udruge Vladimir Domić, a na dar su dobile kolače, kavu i cvijeće, odnosno jaglace koji navješćuju proljeće i još ljepše dane u zajedničkom druženju.

Domić je istaknuo kako je zadovoljan odazivom, jer skupilo se njih 110, gdje su članice udruge jedva dočekale ovaj dan zajedničkog druženja, uz pjesmu, ples i veselje. Zbog premalog prostora u zgradi Centra nevladinih udruga nažalost nisu mogli doći svi koji su željeli, tako da su umirovljenike iz prijateljskih udruga morali odbiti. No nadaju se umirovljenici da će se iznaći neki veći prostor u gradu koji bi mogao primiti sve zainteresirane umirovljenike na ovakvim i sličnim druženjima.

I inače ova vrlo aktivna udruga, od početka 2020. godine povećala je svoje aktivnosti kroz projekt „Zlatne sedamdesete“ tako da je u tijeku nabava rekvizita za društvene igre i opreme za računalno opismenjavanje umirovljenika, a uskoro stižu i šivaći strojevi, tako da se pripremaju razne edukacije.

Udruga će nastaviti i s organiziranjem predavanja predstavnika raznih institucija radi što veće informiranosti i socijalizacije umirovljeničke populacije.
Za 18. ožujka organiziran je posjet Zavičajnom muzeju Slatina, a radi se i na pripremama za godišnju izvještajnu skupštinu koja će se održati 23. travnja u slatinskom restoranu KTC, a na koju se uz članove slatinske udruge planira dolazak predstavnika iz 22 prijateljske umirovljeničke udruge koliko ih je na području Virovitičko-podravske županije.

Pohvalio je ovom prigodom nekoliko članica udruge koje su najaktivnije pri organiziranju druženja i drugih aktivnosti, osobito na ovaj dan, pa su tako svojim radom riječi zahvale zaslužile: Jelka Domić, Štefica Straubing, Slavica Hajek, Marica Vodopija, Nevenka Grahovac, Marica Grahovac, Snježana Medved i Ana Hodak, a uz dame istaknula su se i gospoda Antun Lic i Ivica Dorinko.

Što se tiče daljnjih aktivnosti Udruga već sljedećeg vikenda planira odlazak na 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo za koji je slatinskim umirovljenicima Virovitičko-podravska županija poklonila 120 ulaznica na čemu su se iskreno zahvalili, a udruga za njih 50-ak u subotu 14. ožujka organizira besplatan prijevoz autobusom, dok ostali zainteresirani umirovljenici karte mogu preuzeti u prostorijama udruge i na Viroexpo otići vlastitim prijevozom.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button