KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Međunarodni dan muzeja – Slatinski Zavičajni muzej dobio svoju Mona Lizu, dar DV Zeko

Odgojna skupina slatinskog Dječjeg vrtića Zeko imena Cvjetići čitavu pedagošku godinu putuje svijetom, a djeca su kroz različite aktivnosti obišla mnoge zemlje i upoznala njihove karakteristike i znamenitosti.

Međunarodni dan muzeja bio je idealan poticaj da ovoga puta upoznaju i svoj kraj na jedan posve nov način, stoga su se uputili u Zavičajni muzej u Slatini.

Cvjetiće je dočekao ravnatelj Vlado Majhen i izrazio im dobrodošlicu, a oni su mu darovali vrlo neobičan dar.

Naime, Cvjetići su se upravo vratili sa svog putovanja kroz Francusku gdje su virtualnim putem posjetili Pariz i vidjeli Mona Lizu.

Cvjetići ne bi bili Cvjetići da nisu odmah imali slikarsku koloniju na kojoj su slikali upravo Mona Lizu. Postavili su izložbu na terasi svoje sobe dnevnog boravka gdje su je imali priliku vidjeti svi roditelji, a odlučili su naslikati i veliku sliku Mona Lize i pokloniti je upravo Zavičajnom muzeju Slatina.

Kustos Srđan proveo je zatim ovu veselu ekipu kroz putovanje u povijest i to liftom što je oduševilo djecu.

Tijekom obilaska stalnog postava muzeja djeca su postavljala niz vrlo zanimljivih pitanja koja su iznenadila ali i nasmijala kustosa Srđana.

Međunarodni dan muzeja i zanimljive priče koje su čuli o predmetima i njihovoj uporabi bit će svakako poticaj za neke nove aktivnosti i putovanja Cvjetića.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button