DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Međunarodni dan mladih u Udruzi AUM sa super kidsima

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza slaveći potencijal mladih kao partnera u društvu. U Udruzi AUM ovaj su dan obilježili radionici zajedničkog vježbanja, igre, zabave i plesa.

Udruga AUM inače tijekom cijele godine provodi rekreativne programe i programe za suzbijanje stresa kod mladih i adolescenata.

– Općepoznato je da je fizička aktivnost jedan od preduvjeta za psihofizičko zdravlje čovjeka, a program koji u Udruzi AUM provodimo s djecom i mladima od 4 do 15 godina prilagođen je djeci i njihovim potrebama i mogućnostima. Zdrava djeca postaju zdravi ljudi, aktivni i odgovorni građani te je potrebno mlade odgajati i razvijati u skladu s tom idejom. Mladi previše vremena provode pred računalima i na društvenim mrežama što loše utječe na njihov psihofizički razvoj i stoga kroz program Super Kids na zabavan način i kroz igru i zabavu razvijamo tehnike fokusiranja, opuštanja, istezanja, disanja, korištenje pozitivnih afirmacija, vizualizacije i svjesne pažnje kroz koje djeca razvijaju kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju. Ove tehnike vrlo su djelotvorne kod poremećaja pažnje i hiperaktivnosti. Također, kroz prakticiranje acro sporta koji se temelji na grupnom vježbanju i formacijama tijela, učimo ih odgovornosti prema sebi i drugima, timskom radu i ustrajnosti, – pojasnila je Svjetlana Dupan, predsjednica udruge i voditeljica spomenutog programa koji se provodi pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

Zašto obilježavamo Međunarodni dan mladih ?

Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je 1965. godine Deklaraciju o promicanju ideala mira među mladima, uzajamnog poštivanja i razumijevanja među narodima. Međunarodni dan mladih  obilježava se  od 1999.  godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda podržala preporuku Svjetske konferencije ministara odgovornih za mlade da se 12. kolovoza proglasi Međunarodnim danom mladih. Skupština je preporučila da se organiziraju aktivnosti javnog informiranja kako bi se podržao Dan kao način promicanja bolje svijesti o Svjetskom programu djelovanja za mlade, koji je Generalna skupština usvojila 1996. godine.
(mf/Izvor: AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button