DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Međunarodni dan mira u Udruzi AUM

Međunarodni dan mira obilježava se diljem svijeta 21. rujna. Utemeljila ga je 1981. godine Opća skupština UN-a s ciljem obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim djelima zajednički šire poruku mira.

– Poruku mira poslala su i djeca iz Udruge AUM glazbenom radionicom svirajući tibetanske zvučne zdjele te stvarajući vibraciju i zvuk koji utječu na smirivanje uma, opuštanje i smanjivanje napetosti i stresa. Nakon zvuka utonuli smo u meditativnu tišinu i zaželjeli cijelom svijetu mir i dobro, – rekla nam je predsjednica Udruge AUM i certificirana terapeutkinja zvukom tibetanskih zvučnih zdjela Svjetlana Dupan koja je vodila spomenutu radionicu, održanu pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije.

Dodala je kako se program za djecu Super kids provodi dva puta tjedno u prostoru Udruge AUM u Slatini i namijenjen je djeci od 4 do 14 godina, a sastoji se od vježbi istezanja, ravnoteže, snage, koncentracije i smirivanja uma, ali i plesa, igre i zabave.
(mf/Izvor: Udruga AUM)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button