DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Međunarodni dan joge u Slatini obilježen po treći put

Povodom Međunarodnog dana joge koji se inače u cijelom svijetu obilježava 21. lipnja, jučer je u 18 sati u parku ispred Industrijsko-obrtničke škole održano javno vježbanje na otvorenom.

Ova svjetska manifestacija provodi se u 177 zemalja svijeta i u 39 gradova Hrvatske, iako ove godine zbog pandemije COVID-19 u nešto manjem broju, tako da je u Hrvatskoj sudjelovalo samo 20 gradova.

Cilj manifestacije je prezentiranje zdravog načina života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, bavljenje fizičkim aktivnostima i prevencija oboljenja uzrokovanih sjedilačkim načinom života i stresom.

Program povodom Međunarodnog dana joge, koji je u Slatini obilježen po treći puta, provodi Udruga AUM pod pokroviteljstvom Indijske ambasade u Zagrebu, u suradnji s Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom Grada Slatine.

Vježbe koje su u cijelom svijetu iste, a koje je propisao Indijski joga savez, vodila je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan, certificirana trenerica joge s 500 sati obuke u Indiji i međunarodnom licencom.
Na manifestaciji su sudjelovali članovi udruge, ali i Slatinčani koji su se samo željeli dobro istegnuti, razgibati i relaksirati.
Ulaz je bio slobodan za sve zainteresirane, a Udruga AUM je u suradnji s Indijskom ambasadom u Zagrebu osigurala majice s logom manifestacije za sve  sudionike koji su za tu prigodu donijeli svoje prostirke za vježbanje.Program je održan uz poštivanje socijalne distance i uputa Stožera civilne zaštite u prevenciji širenja koronavirusa.

Udruga AUM inače broji 36 članova, od toga 25 u Slatini i 11 u svojoj podružnici u Suhopolju, a svi koji se žele pridružiti ili doznati više mogu to učiniti srijedom i petkom od 20.15 do 21.15 sati u prostoru Udruge Krik i Udruge AUM koji se nalazi u parku nasuprot Industrijsko-obrtničke škole, na adresi Trg Ruđera Boškovića 5a ili na telefon 098/779-354.

– Ovom prigodom želim se posebno zahvaliti Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću na financijskoj potpori za rad udruge kojom su osigurana sredstva za kupnju zvučnika i prijenosnog mikrofona koji će puno pomoći u održavanju javnih nastupa i aktivnosti na otvorenom, – istaknula je predsjednica Svjetlana Dupan te dodala kako Udruga AUM i Grad Slatina ostvaruju izvrsnu suradnju s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu.
Na tom tragu krajem ovoga mjeseca priprema se još jedan zajednički susret, naime, 28.lipnja u 18 sati u Udruzi AUM će Pradeep Urs, učitelj indijske kulture, joge i ajurvede održati radionicu o marma točkama u ljudskom tijelu, na koju su svi dobrodošli.
Tom će prigodom polaznici radionice biti upoznati s osnovama marme i povezanosti stimuliranja marma točaka putem joga položaja i akupresurom, a naučeno će moći primijeniti za ublažavanje određenih tegoba.
Svjesnost, znanje i rad sa marma točkama pomaže revitalizaciji tjelesnih tkiva, poboljšava tjelesne funkcije, harmonizira nervni i endokrini sustav, otpušta energetske blokade, smiruje um i donosi jasnoću misli.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, AUM Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button