DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Među 511 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika su i 4 učiteljice OŠ Eugena Kumičića Slatina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine nagrađuje najbolje učitelje povodom Međunarodnog dana učitelja, 5. listopada, a ove je godine nagrađeno njih 511.

Radi se o priznanju i nagradi u visini od 10.000 kn bruto za 511 učitelja, nastavnika, odgojitelja, ravnatelja i stručnih suradnika, a dodjela nagrada će se i ove godine zbog situacije s koronavirusom održati virtualnim putem.

Tijekom ovogodišnje dodjele pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika koju organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja na međunarodni Dan učitelja 5. listopada s početkom u 10 sati nagrađenima će se obratiti ministar Radovan Fuchs te im tom prigodom uputiti zaslužene čestitke.

Dobitnici su inače birani prema kriterijima izvrsnosti, odnosno prema sljedećim kriterijima: Mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručni članci, nastavni materijal i obrazovni sadržaji, projekti, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja i drugima.

Među 511 izabranih kandidata i ove su se godine našle četiri učiteljice iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, i to: Sanela Jukić, Patricija Karaman, Silvija Mađarić i Ivana Sabolić.

– Ponosni smo na naše učiteljice koje su i ove godine najbolje u Hrvatskoj. Konkurencija je bila jaka, ali s tim je njihova kvaliteta još veća, osobito što su pojedine učiteljice samo potvrdile svoju izvrsnost jer im ovo nije prva ovakva nagrada.

Sretni smo što ste dio našeg kolektiva i poučavate naše učenike ostvarujući viziju škole „Zajedničkim snagama do škole budućnosti“, hvala vam jer vi ste naše najbolje od najboljih, – rekla je ravnateljica škole Božica Majhen.
(Mihaela Feldi/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button