DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Medo Brundo razveselio najmlađe članove slatinske knjižnice

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina jučer je predstavljena slikovnica “Rođendan Mede Brunde“ autorice Melite Nikolčić.

Melita Nikolčić rođena je u Vinkovcima. Još tijekom studija počela je pisati neke od dječjih pjesama i priča koje je sačuvala te ih odlučila objaviti na internetskoj stranici Mamapricalica.com. Zaljubljenica je u dječju literaturu i knjigu uopće: piše, čita, pjeva, putuje, a glavni razlog koji ju je potaknuo da objavi pjesme i priče za djecu je njezin sin. Međutim, s obzirom na to kako je on već veliki dječak, sada piše i pripovijeda priče za svoga mlađega sina.

Najmlađi posjetitelji i članovi slatinske knjižnice pažljivo su slušali dok ih je u maštoviti svijet ove slikovnice uvela sama autorica te im tako predstavila zgode Mede Brunde koji u svome brlogu priprema rođendansko slavlje. Priča je to za najmlađe o prijateljstvu, zajedništvu i ljubavi. Pisana je velikim tiskanim slovima što će malenima olakšati samostalno čitanje.

Na kraju predstavljanja mali sudionici ove promocije dobili su zadatak nacrtati Medu onako kakvim ga oni vide te se usput podružiti sa spisateljicom i njenim Medom. Svi su se odvažno prihvatili ovog kreativnog zadatka te tako pokazali svoje umjetničke vještine. Također su imali priliku osladiti se Medinom najdražom poslasticom – medom, koji su za sve posjetitelje simbolično pripremili zaposlenici slatinske knjižnice.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button