DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Medalja na Državnom natjecanju iz informatike stigla u Slatinu

Sven Oužecky plasirao se na 3. mjesto u državi i u Slatinu se vratio s medaljom. Ian Karol Vrbaslija osvojio je izvrsno 5. mjesto na državnoj listi. Mentorica učenicima je profesorica Ksenija Rastija.

Državno natjecanje iz informatike održano je u hotelu Imperial u Vodicama, od 18. do 21. travnja 2023. godine. Ovo je bila još jedna prilika da naši učenici pokažu odlično znanje iz informatike i poznavanja rada računala u konkurenciji od 11 natjecatelja plasiranih u kategoriji Osnove informatike za gimnazije na Državno natjecanje. Učenici su pisali test znanja koji je sadržavao 35 vrlo zahtjevnih zadataka i trebalo ih je riješiti u vremenu od 90 minuta, a mogli su osvojiti maksimalno 54 boda.

Osim natjecanja iz Osnova informatike, u kategoriji srednjih škola, odvijala su se i natjecanja u Algoritmima i Razvoju softwarea. Ovo je bila izvrsna prilika razmijeniti znanje, razmišljanje i stavove o pametnoj budućnosti i novim tehnologijama, te algoritamskim rješenjima sa stručnjacima i ostalim sudionicima natjecanja. 

Rezultate natjecanja možete vidjeti na poveznici, na službenom portalu AZOO-a, odabravši željenu kategoriju natjecanja: https://informatika.azoo.hr/natjecanje/dogadjaj/821/rezultati

(nm/SS Marka Marulića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button