NASLOVNICAŽUPANIJA

Mato Bubaš je izabran za novog predsjednika Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije

U Virovitici je, u Domu HV-a održana redovna izborna izvještajna Skupština. U izvještajnom dijelu o radu Zajednice u proteklih četiri godine govorio je predsjednik Zvonko Gorički.

O radu tijela izvješća su podnijeli njihovi predsjednici: Ivan Butka iz Nadzornog odbora i Franjo Bucić ispred Suda časti. Nakon glasovanja i prihvaćanja navedenih izvješća pristupilo se izboru novih članova tijela.

Za novog predsjednika Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije izabran je Mato Bubaš. Dužnost dopredsjednika, treći put za redom, obnašat će Zvonko Gorički. U Nadzorni odbor izabrani su: Ivan Butka, kao predsjednik s najviše osvojenih glasova, Damir Bem, Ivan Jarnec, Dragan Lacković i Goran Sokol. Sud časti činit će: Franjo Bucić – predsjednik i četiri člana: Miroslav Braj, Branko Hećimović, Josip Jurković i Pavo Tutenov.

Novoizabrani predsjednik županijske HVIDRE, Mato Bubaš, zahvalio se svim bivšim predsjednicima na sustavnom i kvalitetnom radu kroz sve protekle godine. Ujedno aktualnim predsjedništvima HVIDRI Orahovica, Virovitica i Slatina zahvalio se na ukazanom povjerenju i njegovom kandidiranju za mjesto predsjednika na ovako časnu poziciju koja će iziskivati puno rada i dobre suradnje.
Na uspješnom radu u proteklom razdoblju Zajednici udruga i članova HVIDR-a VPŽ čestitao je zamjenik župana Darko Žužak, a novoizabranom vodstvu poželio jednako uspješan nastavak. Skupštini se čestitkama obratio i Mirko Horvatin, dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa.

p27a8p8c

Tijekom ovog mjeseca Udruga HVIDR-a Slatina privodi kraju projekt “Istina o pobjednicima” koji se realizirao uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Slatine i bivših pripadajućih općina. Završetkom terenske nastave i nagrađivanjem najuspješnijih radova učenika koji su sudjelovali na istoj, na sastanku korisnika projekta s predsjednikom HVIDRE Slatina Matom Bubašem i gradonačelnikom Slatine, Denisom Ostrošićem, rodile su se nove ideje kojima bi se projekt u sljedećem ciklusu obogatio.

S ciljem definiranja novih projektnih aktivnosti sastanak ravnatelja škola, HVIDRE i Grada Slatine, dogovoren je za 12. studeni kada će se utvrditi i način sudjelovanja učenika u nadolazećem Hodočašću hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin. Hodočašće po deveti put organizira Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. (mm, Fotografije: Marika Marić, Slatina.hr, www.vpz.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button