DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Mato Bubaš i dalje na čelu županijske Hvidre

Danas (7.listopada) je u prostoru Epicentra Sekvoja održana redovna izvještajna sjednica skupštine Zajednice udruga i članova Hvidre Virovitičko-podravske županije. Sjednica je ujedno bila i izbornog karaktera pa su delegati, njih 31 prisutnih od ukupno 33., birali nova tijela skupštine kao i kandidate za Sabor Hvidre Republike Hrvatske.  Tako je za novog predsjednika nadzornog odbora najveći broj glasova dobio Ivan Butka dok će članovi istog biti Robert Kuzmić, Marko Marković, Goran Sokol i Damir Benc. Za predsjednika suda časti izabran je Ivan Medved, a za članove Franjo Bucić, Ivan Jarnec, Nikola Teskera i Pavo Tutenov. Na čelu županijske Hvidre i dalje će i u novom mandatu biti stari novi predsjednik Mato Bubaš dok je za potpredsjednika izabran Zoran Kovačević. Biran je i novi koordinator za šport, a to je pavo Tutenov. Na izvještajnom izbornom  Saboru Hvidre RH koji će se održati u subotu 16.listopada u Karlovcu kandidat Hvidre VPŽ za predsjednika je Josip Đakić, kandidat za nadzorni odbor je Nenad Križić, a za sud časti Damir Vratković. Hvidru VPŽ na Saboru će zastupati delegati Pavo Tutenov, Vladimir Majdak i Zoran Kovačević.

Posebni gosti skupštine bili su Nenad Križić zamjenik načelnika Policijske uprave Virovitičko-podravske, Ante Krišto viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica, gradonačelnik Denis Ostrošić, profesor povijesti Dino Mataz i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić.  

Delegati Hvidre zadovoljni su radom Mate Bubaš kojeg su glasovima nagradili novim mandatom, ali stari novi predsjednik nije zadovoljan odnosom pojedinih jedinica lokalne vlasti koje, kako je rekao, ne honoriraju i ne cijene dovoljno sve ono što su branitelji dali za Hrvatsku, ali i što dalje svojim aktivnim radom čine za braniteljsku populaciju i njihove probleme, kao i  konstantne napore što ih Hvidra ulaže u održavanje sjećanja na sve one koji su položili svoj život u Domovinskom ratu. Kao rijedak pozitivan primjer odlične suradnje i velike podrške Bubaš je istaknuo upravo Grad Slatinu i gradonačelnika Denisa Ostrošića. Što se tiče aktivnosti Hvidre VPŽ  do konca godine u planu je organizacija biciklističkog maratona ”Blago Zadro” koji će se voziti od Slatine do Vukovara (16.listopada), zatim organizacija Memorijala ”Vučeta-Mikić-Grahovac-Leich” u sklopu obilježavanja Dana 136.slatinske brigade, tu je i biciklistički maraton Slatina- Vukovar (18.studenog)  kao i organizacija hodočašća hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button