DOGAĐANJANASLOVNICA

Matica Hrvatska Slatina nagradila slatinske najučenike

Ogranak Matice hrvatske Slatina tradicionalno svake godine u lipnju nagrađuje najbolje učenike slatinskih osnovnih i srednjih škola, a svečanu dodjelu redovito začini nastupima mladih slatinskih glazbenika. Tako je jučer u prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini svečanost otvorio Jan Mojzeš na trubi u pratnji svoje sestre Sare Mojzeš na klaviru.

Jan je bivši učenik OŠ Josipa Kozarca, kao i slatinske Glazbene škole, a danas višestruko nagrađivani mladi glazbenik, učenik Umjetničke škole u Zagrebu, dok je Sara profesorica u Glazbenoj školi Milka Kelemena u Slatini. Uvodno su izveli skladbu Acangela  Corelia – Preludie, Allamande.

Ovaj briljantni trubač koji potječe iz poznate slatinske glazbene obitelji, svojim je nastupom oduševio najbolje učenike Slatine, njihove učitelje, ravnatelje škola i roditelje koje je pozdravila predsjednica slatinskog Ogranka Matice hrvatske Zorica Varga, kao i prisutne članove Ogranka te ostale goste među kojima je bio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Predstavljajući najbolje učenike slatinskih osnovnih i srednjih škola koje je Ogranak Matice hrvatske Slatina darivao knjigama predsjednica Varga je istaknula:

– Bilo da se radi o osnovcima ili srednjoškolcima, danas slavimo završetak jedne etape njihova školovanja. Neki će put srednje škole, neki na fakultete, a neki će se, nadam se, zaposliti jer su nam prijeko potrebni.
Danas, dragi učenici, mogu sa sigurnošću reći, da smo ponosni na vas, na vaše uspjehe. I ja sam ponosna gledajući među vama i neke svoje učenike.
Biti najbolji veliki je ponos, ali i odgovornost. Nosite ih kao krunu kroz daljnje školovanje i rad.
Čestitam vam na tom uspjehu i želim da upišete željene smjerove i fakultete, a  vama, koji čekate posao, želim da nađete poslodavce koji će znati cijeniti vaš trud i vaše znanje, vaše sposobnosti i stručnost, – zaključila je Varga.

Nakon podjele nagrada naj učenicima, mladi je glazbenik Jan Mojzeš s nekoliko riječi pozdravio svoje Slatinčane te ponovno u pratnji Sare Mojzeš izveo skladbu Molitva, M. Novaka.

Na kraju se nazočnima obratio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić te uz pohvale na marljivosti i ustrajnosti čestitao nagrađenim učenicima na uspjesima koje su postigli, a riječi zahvale uputio je Ogranku MH Slatina što je uz svoje brojne aktivnosti i ove godine upriličio ovakvu svečanost.

– Kao tim u prošlih smo nekoliko godina nastojali poboljšati kvalitetu života, kako svih građana Slatine tako i mladih od rođenja sa subvencijama do učenika i studenata koje financiramo stipendijama i to od sportskih do stipendija za darovite učenike. Osigurali smo im i mogućnost besplatnog željezničkog prijevoza. Što se tiče onih najmlađih, uz napore Grada Slatine omogućili smo prvo proplivavanje za vrtićance na bazenu u sklopu slatinskog Doma zdravlja, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako Grad Slatina, iako nije osnivač škola u Slatini, uz Virovitičko-podravsku županiju koja to jest, i te kako vodi brigu o budućnosti razvoja obrazovanja u Slatini, te raznim potporama nastoji pomoći u infrastrukturi kao i pri gradnji novih škola na slatinskom području.
Na kraju je najavio da će u iduće tri godine Slatina imati i visoko školstvo.

– U pregovorima smo s Fakultetom J.J. Štrossmayera iz Osijeka, a vjerujem da ćemo ove godine od listopada, prvo imati izvanredne studente odgoja i obrazovanja, odnosno buduće tete u vrtiću, a nagodinu, ako bude sve teklo prema planu, i neke programe koji će postati redoviti studij jer smo napravili model u kojem ćemo nastojati idućih godina dovesti studentski život u Slatinu. Na taj način postat ćemo mali grad koji ima svoje studije, te možda jednog dana postati okosnica jednog slavonskog studija Virovitičko-podravske županije. To će u svakom slučaju omogućiti studiranje onim mladim Slatinčanima koji nisu mogli otići na studij negdje dalje, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Ovogodišnji nagrađeni učenici su:

OŠ Josipa Kozarca Slatina

Gabrijela Kovačević, 8. a – razrednik Matija Hamelec

Dominik Gaća, 8.b i naj učenik OŠ Josipa Kozarca Slatina – razrednica Ljiljana Ivanković

Patrik Štruklec, 8.c – razrednica Veselka Čubelić

Ravnateljica: Ksenija Vujanović-Juras

 

OŠ Eugena Kumičića Slatina

Lana Kovačević, 8.a – razrednica Ivana Pandur

Sara Cvijanović, 8.b – razrednica Sanela Jukić

Tara Horvat, 8.c – razrednica Silvija Mađarić

Gala Brunovićnaj učenica OŠ Eugena Kumičića također učenica 8.a

Ravnateljica: Božica Majhen

 

 

Osnovna glazbena škola Milka Kelemena

Lorena Novković, naj učenica 6. razreda trube – učiteljica Jelena Škvorc

Ravnatelj: Antonio Brzica.

 

 

Industrijsko-obrtnička škola Slatina

Jurica Šafar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije – razrednica Helena Roštaš

Gabrijela Jelačić, frizerka – razrednik Zlatko Šantić

Matej Teglović, krojač – razrednica Ana Matezić-Sudarić

Manuel Graonja, vodoinstalater, naj učenik razreda i naj učenik Industrijsko- obrtničke škole Slatina – razrednica Nikolina Benčina

Antonio Kovačević, konobar – razrednica Neda Mađarac

Antonijo Braj, CNC operater – razrednica Ksenija Som

Ravnatelj: Mladen Graovac

Srednja škola Marka Markovića Slatina

Maria Carmela Dakić, 4 att/pto – razrednica Željka Venus

Marko Puškarić, 4. elektro – razrednica Dubravka Ištvanfi

Lorena Lončarević, 4. b gimnazije – razrednica Željka Korlević

Una Maravić, 4. a gimnazije i naj učenica SŠ Marka Marulića Slatina – razrednica Valerija Ivanac Jelenčić

Lea Belačić, 4. ekonomske – razrednik Željko Milnović

Ravnatelj: Ivan Roštaš
Možda će vas zanimati i ...

Back to top button