NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Matica hrvatska Ogranak Slatina poziva na „Jirsakove dane“

Matica hrvatska Ogranak Slatina ovoga vikenda organizira još jedne „Jirsakove dane“ kojima se obilježava život i djelo književnika, pjesnika slavonske ravnice, prosvjetnog djelatnika, novinara i slatinskog zavičajnika Mirka Jirsaka.

U petak 16. studenog 11. u Zavičajnom muzeju Slatina s početkom u 18 sati, održat će se okrugli stol na kojem će sudjelovati profesori s Filozofskog fakulteta u Osijeku Goran Rem koji će govoriti na temu „Neotradicija modernih poetika“ i Ivan Trojan s temom „Drama Jirsakovih cvrčaka“, a ulomke iz djela Mirka Jirsaka čitat će Mirna Ostrošić, glumica, studentica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

U subotu 17. studenog, također u Zavičajnom muzeju Slatina u 18 sati, na temu Ljudi koji su zadužili Slatinu  bit će predstavljeno Stvaralaštvo prof. Petra Žarkovića.

O mnogobrojnim novinarskim člancima i objavljenim knjigama – „Bijeli dolazak“, „Smjena tisućljeća“, „Pismo ratniku“, te „U pitomoj divljini“, govorit će članovi i suradnici Matice hrvatske.
U glazbenom dijelu programa podsjetit ćemo se i na djela Petra Žarkovića koja će kroz glazbenu interpretaciju ostati kao trajna ostavština Orahovice i Slatine.

Održavanjem „Jirsakovih dana“ obogaćujemo kulturnu baštinu grada, dajemo mu ljepotu i puninu, a našem pjesniku rođenom pod okriljem slatinskog neba mjesto u srcima svojih Slatinčana koje mu pripada.“ – poručuju iz Ogranka Matice hrvatske Slatina.(mf/Foto: Damir Jukić, arhivska fotografija)

Pozivnica – Jirsakovi dani

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button