DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Matica hrvatska Ogranak Slatina: Otvoren natječaj „MIRKO JIRSAK“


Održavanjem Jirsakovih dana obogaćujemo kulturnu baštinu grada, dajemo mu ljepotu i puninu, a našem pjesniku i prozaiku rođenom pod okriljem slatinskog neba stvaramo počasno mjesto i trajan spomenik u srcima Slatinčana i poštovatelja njegove zavičajne riječi.


U sklopu manifestacije „Dani Mirka Jirsaka“ Ogranak Matice hrvatske u Slatini raspisuje natječaj za najbolju kratku socijalnu priču.

Uvjeti natječaja:

– priča tematski mora biti vezana za Slavoniju, njezine ljude, događaje i kulturnu baštinu, napisana na hrvatskom jeziku, a mogu sudjelovati autori/ice iz Republike Hrvatske i inozemstva;

– tekst priče ne smije biti duži od 5 kartica niti objavljen u tisku ili na internetu prije natječaja;   

– rok za slanje radova je 1. listopada 2022. godine.

Radovi se mogu slati:

– u pisanom obliku, označeni zaporkom, na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Slatini, Ante Kovačića 1, 33520 Slatina, s naznakom Natječaj „Mirko Jirsak“, a ostale podatke (ime i prezime autorice ili autora, adresu, telefon te zaporku) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti;

– u elektroničkom obliku na e-adresu: natjecaj.mirkojirsak@gmail.com, prijavljena priča označena zaporkom, a ostale podatke (ime i prezime autorice ili autora, adresu, telefon te zaporku) u zasebnom dokumentu.

Nagrada nosi naziv “Mirko Jirsak” u spomen na književnika, pjesnika slavonske ravnice, pedagoga, novinara, slatinskog zavičajnika.
Ukupno se dodjeljuju tri nagrade novčanog iznosa: 1.000,00 kuna – prva nagrada, 500,00 kuna – druga nagrada i 300,00 kuna – treća nagrada.
Pristigle radove vrednovat će stručno povjerenstvo koje imenuje Organizacijski odbor, a nagrade će biti uručene u sklopu manifestacije „Dani Mirka Jirsaka“, koja se održava svake godine u studenome, u mjesecu književnikova rođenja.
(mf/Izvor: MH Ogranak Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button