DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mateša i Krajač priredili prijam kadetskoj svjetskoj hrvačkoj prvakinji Veroniki Vilk, treneru Žugaju i izaslanstvu HHS-a

Zagreb, 28. kolovoza 2023. – Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač priredili su u prostorijama nacionalne olimpijske udruge prijam za Veroniku Vilk, svjetsku i europsku kadetsku prvakinju u hrvanju slobodnim načinom (kategorija do 69 kg). U pratnji sjajne Slatičanke koja trenira u koprivničkoj Podravci, bili su trener Nenad Žugaj te predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović i član Izvršnog odbora HHS-a Milan Pavelić.  

Nakon što su joj čestitali i uručili cvijeće, vodeće dužnosnike HOO-a zanimali su Veronikini planovi za nastavak karijere, a kreatorica povijesnog uspjeha hrvatskog hrvanja istaknula je da joj veliki izazov predstavlja prelazak u juniorsku konkurenciju, u kojoj će se okušati iduće godine. Kako su joj ambicije povezane s ostankom u europskom i svjetskom vrhu, dugoročno i s nastupom na olimpijskim igrama, u svrhu daljnjeg sportskog napretka struka joj predlaže odlazak u trenažne kampove drugih država. 

Budući da je među željenim destinacijama trener Nenad Žugaj apostrofirao Japan, predsjednik HOO-a Mateša ponudio je posredovanje temeljem Memoranduma o sportskoj suradnji između HOO-a i Japanskog olimpijskog odbora iz 2010. godine.  

S predsjednikom HHS-a Bregovićem dogovoreno je zajedničko pismo HOO-a i HHS-a prema Japanskom olimpijskom odboru kako bi se što prije realizirao odlazak mlade hrvačice u sportsku velesilu s drevnom hrvačkom tradicijom. 

Veronika Vilk kandidatkinja je za HOO-ovu Nagradu „Dražen Petrović“ za sportašice i sportaše do 20 godina (izborna svečanost je 11. rujna u Zagrebu), a HOO ju je kandidirao i za Nagradu „Piotr Nurowski“ Europskih olimpijskih odbora. 

Osim toga, na elektroničkoj sjednici Vijeća HOO-a ovih dana očekuje se prihvaćanje prijedloga da se hrvačica Veronika Vilk uvrsti u Program hrvatskih olimpijskih nada, i to prema posebnoj odluci koju članovi Vijeća prakticiraju u iznimnim slučajevima – kada se radi o sportašu/sportašici s kontinuitetom vrhunskih rezultata. (hoo/vk)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button