NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

MATEMATIKA, KRALJICA ZNANOSTI – Slatinska OŠ Josipa Kozarca sudjelovala na mobilnosti u Rumunjskoj

U okviru projekta „Matematika, kraljica znanosti“ OŠ Josipa Kozarca, voditeljica projekta Anita Jukić te učiteljice Denis Vujanović, Tatjana Lulić Prpić i Mira Safin-Knežević sudjelovale su na međunarodnom susretu u rumunjskom gradu Constanţa od 2. do 6. ožujka.

Na mobilnosti u Rumunjskoj pod nazivom „Festival geografije“ sudjelovala su i četiri učenika iste škole: Lara Prpić, Antonio Kokoška, Gabriela Kovačević i Filip Medvedović. Ovaj je susret okupio učitelje i učenike, osim iz Hrvatske i iz partnerskih zemalja, odnosno Rumunjske i Poljske, dok su partneri iz Portugala sudjelovali on-line.

Domaćin susreta bila je škola Scoala Gimnaziala br. 39, Nicolae Tonitza, ustanova smještena u jednom od najvećih sveučilišnih središta u Constanţi na južnoj obali Rumunjske, na Crnom moru koje ima bogatu povijest s neviđenom geografskom vrijednošću, te je ujedno i najveća trgovačka luka u zemlji.

Budući da ova mobilnost podrazumijeva učenje, podučavanje i osposobljavanje, učenici i učitelji su imali priliku upoznati kulturu partnerskih zemalja, sudjelovati u raznim radionicama, razmijeniti iskustva i rezultate projekta te prezentirati aktivnosti tijekom proteklih nekoliko mjeseci rada.
Marljiv trud i rad učenika i učitelja Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina tijekom proteklih nekoliko mjeseci dokumentiran je u obliku kratkometražnog filma koji je prikazan partnerima prvi dan susreta, a može se pogledati  na:  https://www.youtube.com/watch?v=quj8r570XJA .

Učitelji i učenici aktivno su sudjelovali u praćenju nastave, posjetili su brojne muzeje, Pomorsko sveučilište, akvarij, grad Bucureşti, sudjelovali na sastanku s lokalnim dužnosnicima, kao i u drugim zanimljivim aktivnostima.

Sljedeća mobilnost u kojoj će sudjelovati učitelji i učenici OŠ Josipa Kozarca zakazana je za svibanj ove godine, kada će po drugi put domaćin biti škola iz Poljske. Projekt se nastavlja dalje prema točno određenom dogovoru na najvišoj razini među zemljama partnerima.

– Učitelji i učenici škole imaju razloga unaprijed se radovati daljnjem unaprjeđenju zacrtanih odgojno-obrazovnih ciljeva kroz europsku suradnju i razmjenu iskustava među školama sudionicima projekta, – zaključila je voditeljica projekta Anita Jukić.
(Mihaela Feldi/Izvor: OŠ J. Kozarca Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button