NASLOVNICAOPĆINE

”Maskenbal u Sopju 2023.”: Arapin i deva izabrani za najmaštovitiju masku

Nakon dvije godine pauze jučer (utorak) je i više nego uspješno održan ”Maskenbal u Sopju 2023.”. 
 
U velikoj sali Općine Sopje su se okupile i male i velike maškare, a organizator, Kulturno-umjetničko društvo ”Podravac” Sopje je za sve njih pripremio besplatne krafne, kuhano vino, čaj i sokove. 
 
Odlična atmosfera puna smijeha i veselja vladala je cijelu večer, a za dodatni štimung pobrinuo za tu prigodu oformljeni glazbeni sastav ”Big band Sopje”, sastavljen od sopjanskih glazbenika i članova KUD-a ”Podravac”. 
 
Vrhunac večeri bio je izbor najmaštovitijih maski u kategorijama odraslih i djece. Tako su u kategoriji djece za naj masku izabrane ”bebe blizanke”, drugo mjesto pripalo je ”maloj maci”, a treće ”dedeku”. U kategoriji odraslih s pravom je prvo mjesto odnijela izuzetno maštovita maska ”Arapin i deva” sopjanskih bećara, drugo mjesto zauzelo je društvo iz Crnca maskirano u strašila, a treće su bile ”ciganke gatare” iz Slatine. Svima njima je predsjednik KUD-a ”Podravac” Domagoj Androš uručio prigodne nagrade, 
 
Pokrovitelj ”Maskenbala u Sopju 2023.” bila je Općina Sopje, a kakva je atmosfera vladala na sopjanskim maškarama pogledajte u fotogaleriji i kratkom video koje vam donosimo.
mf (adf; Foto: D. Fišli
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button