DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Marta Šebalj treća u Europi!

Najveći uspjeh u svojoj mladoj sportskoj karijeri ostvarila je u poljskom Lublinu Marta Šebalj.

Naime u Lublinu se održava Europsko prvenstvo u taekwondou, a Marta je kao članica reprezentacije Hrvatske osvojila brončanu medalju. Marta se u konkurenciji mlađih juniorki borila u kategoriji od 48 do 52 kilograma. Ždrijeb ju je u osmini finala naveo na predstavnicu Irske Chloe Hennesssy. Sjajnom borbom talentirana predstavnica Tekwondo kluba Slatina s 3:1 je pobijedila Irkinju i prošla u četvrtfinale gdje ju je čekala domaća predstavnica Malwina Borodziuk. Ulog u toj borbi bila je medalja, a i pod tim velikim pritiskom Marta je pružila još jednu predstavu za pamćenje te ponovno s 3:1 prošla dalje među najbolje četiri. U toj borbi za finale mađarska predstavnica Csenge Kiss Zsofai je ipak bila bolja i zaustavila pobjednički niz mlade slatinske borkinje. Tako je Marta Šebalj završila na podjeli trećeg mjesta u Europi što je fantastičan uspjeh.

Na prvenstvu je trebala nastupiti i Eva Gal no kako nas je izvijestio njezin otac i trener Stjepan Eva je ponovno zaradila ozljedu i na žalost bila primorana odustati od ovog velikog natjecanja.

Ispred TKD Slatina Stjepan Gal želio se zahvaliti zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću i tvrtki Nutris koji su pomogli slatinskoj ekspediciji odlazak na Europsko prvenstvo.

dj

Foto: sg

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button