NASLOVNICASPORTZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR

Mars napadao Titanic potonuo

Bez obzira na ponovno izrazito efikasno večer ovog puta nije to bio nogomet koji je plijenio pažnju, no doza neizvjesnosti u prva dva susreta seniorskog dijela programa donekle je opravdala očekivanja.

Prilično izjednačene snage na terenu rasporedili su čađavačka Mladost i Video alfa CB Tommy. Osim estetike, veliku je i važnost imao gol Marka Evića postignut sredinom nastavka za minimalnu rezultatsku, ali i za još i veću psihološku prednost koju su u tim trenucima stekli dečki Video alfe. Usprkos naporima Čađavčani nisu stigli do izjednačenja, a još kada je Pavlić lijepim udarcem vanjskom lagano prebacio njihova vratara vremena za preokret više nije bilo.

Čak pet Čovića i ostatak društva iz Kristal Fenstera hrabro se nosilo sa malonogometno potkovanijim Virovitičanima i zasluženo uzelo veliki bod, mada im ni sva tri nisu bila daleko. Bila bi laž reći da ni Uragan nije imao svoje šanse za otići do konačnog trijumfa pa je podjela bodova bila i najrealnija u ovom dvoboju dvaju ekipa potpuno različitih stilova. Rezultatsku prednost brzo su stekli članovi Uragana preko Bukete. Uz očekivano čvrstu obranu vođenu Hrvojem Čovićem Kristal Fenster je i konstantno prijetio, ali uglavnom iz brojnih solo pokušaja. Virovitička kombinatorika do konca susreta i nije imala neku prođu, a jedan od već navedenih pokušaja protivnika odlučnim je prodorom u gol za izjednačenje pretvorio Josip Čović.

Osim početnog vodstva Auto škole Zebra sve je ostalo bilo na strani favoriziranog Cvjetnog društva čiji je novi nastup željno iščekivala ponovno brojna slatinska publika. No najveće zvijezde ekipe, osječki profi hakleri koji sada već imaju fin staž na slatinskom turniru, ovog su puta na razočarenje iste izostale. No bez obzira na razočaravajuću okolnost domicilne snage imale su sasvim dovoljno talenta kako bi  i bez nositelja igre lako svladali protivnike s druge strane terena. Naravno, nije izostala niti doza atrakcije koju su stigli ponuditi Mužar te dvostruki strijelci Ibričić, Podmanicki te mladi talentirani Jurica Šantić.

Bilo kakva poredba povijesne havarije i ogleda četverostrukih uzastopnih finalista turnira Marsa napada i mlade družine Titanica bila bi neumjesna, no gledajući susret od prve do posljednje sekunde nekim asocijacijama je jednostavno bilo nemoguće ne podleći. Nisu članovi Titanica bili baš toliko loši koliko je podmazani stroj Marsa radio na vrlo visokoj razini. Kompaktnost slatinske ponajbolje malonogometne družine nikad nije bila upitna, a još kada na to dodate dozu lucidnosti i individualne kvalitete koju su ponudili upravo protiv Titanica, rezultat niti ne može biti drugačiji nego što je bio po završetku ovog jednosmjernog susreta. Sjajnom minijaturom Ostojića za Bočkaja Mars je rano došao u prednost. Akciju dvostrukog duplog pasa publici su prezentirali Bočkaj i strijelac Radonjić. Spomenuta individualna kvaliteta stigla je u prvi plan potkraj poluvremena kada Kupres izvana fantastično pogađa sam rašljak nesretnog vratara Titanica. Nije se mreža pošteno ni slegla, a Ostojić rutinski zabija, a malo zatim i Bočkaj lijepo potkopavši loptu u nebranjenu mrežu. U tih nekoliko minuta voda je već opasno nadirala ka konačnom potopu koji se na žalost neiskusnih protivnika dogodio u nastavku susreta. Ostojić je još jednom dugim korakom ostavio čuvara i topovski pogodio, a u samom finišu prvu pogrešku, inače sasvim solidnog vratara Titanica, kažnjava Kupres. Imali su i poraženi svoje šanse, barem za počasnim golom, no na njihovu nesreću vratar Radonjić u nekoliko je navrata jednostavno odbio potpisati barem jednu kapitulaciju.

Rezultati:

 • U-10:
  • NA Grga – NK Slavonija Sladojevci 6:0
 • U-12:
  • Prijatelji Ćeralije – NK Đulovac 4:0
 • kadeti:
  • CB Pinta – Kraš ekspres 1:6
  • Bomboni – Elektro Ivić 1:2
 • veterani:
  • NK Virovitica – Hrvači 0:3(b.b.)
 • seniori:
  • NK Mladost Čađavica – Video Alfa CB Tommy Voćin 2:3 (Antunović, Kovač/Pejić, Ević, Pavlić)
  • MNK Uragan Asterix – Kristal Fenster 1:1(2:4), (Buketa/J.Čović)
  • Fifi i cvjetno društvo Drvotrgovina Slatina – Auto škola Zebra 6:2 (J.Šantić 2, Ibričić 2, Podmanicki 2/Habuš, Jozing)
  • Prijašin Mars napada – Titanic 7:0 (Bočkaj 2, Radonjić, Ostojić 2, Kupres 2)

(dj / Foto: M. Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button