DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mars napada naslov i u veteranskoj konkurenciji

Nakon večerašnjeg 14.dana ZMNT što se igra u organizaciji MNK Slatine korak bliže polufinalu su Awimbawe i Willy kod seniora te Mars napada i Baksuzi u veteranskoj konkurenciji. Navedene momčadi večeras su upisale pobjede u svojim skupinama.

Možda i najbolju utakmicu cjelokupnog veteranskog turnira odigrali su Autoservis Ino i Mars napada. I Mars je uistinu napao i vrlo brzo došao u prednost  još jednom majstorskom reakcijom Ostojića. I nakon toga redale su se prigode pred vratima Lorenca, a kako se rezultat nije mijenjao Mars se polako počeo povlačiti iza čvrstog oklopa, a kojeg je tek pet minuta prije kraja munjevitom individualnom klasnom reakcijom ljevicom izvana konačno uspio probiti Gusić. Na pomolu je bila podjela bodova, no u posljednjim sekundama utakmice Ostojić se iz slobodnjaka odlučuje za asistenciju Mariju Gebaju koji mirno tek koji metar iskosa od lijeve stative mirno pogađa za veliko burno slavlje Marsa koji očito i u veteranima napada pehar namijenjen pobjedniku turnira.

Iako je Stanje šoka u drugoj veteranskoj utakmici vrlo brzo uspjelo uzvratiti Baksuzima preko Beneša mikleuška družina večeras je jednostavno bila svijet za sebe. Vratar Lukac ovoga je puta bio na silnim mukama, opasnost je sijevala sa svih strana, Baksuzi definitivno rastu iz utakmicu u utakmicu, a ovog puta iz ubojitog su kolektiva tek za nijansu iskočili dvostruki strijelci Kujavić i Spudić.

Najugodnije iznenađenje turnira virovitički Kumovi odigrali su večeras svoju najzreliju utakmicu, a paradoks je taj da su u njoj upisali prvi poraz, poradi što im je s druge strane terena stajala sjajna selekcija Awimbawea koja premda nije briljirala, zahvaljujući individualnim klasama uspijeva pronaći put do pobjede što je odlika velikih momčadi. Nakon neobičnog no vrlo lijepog gola Šantića glavom na asistenciju Vukomanovića te ”jeftinog” no itekako uspješnog trika kod slobodnjaka Čavića i lukavog strijelca Ninčevića slika je nudila siguran trijumf Awibawea. No ista je počela lagano titrati kada se isto tako mlada rastrčana družina Kumova predvođena borbenim rutinerom Slavenom Markovićem oslobodila okova grča i počela opasno plesti mrežu oko gola iz minute u minutu sve zaposlenijeg vratara Radonjića. Sve se preokrenulo u razmaku od samo tri minute kada su priču vratili na početak Sertić i Kovač. Kumovi su na krilima tog posve zasluženog preokreta krenuli po konačan udarac tada prilično psihički shrvanim protivnicima, a onda je u posljednjoj minuti došlo do spomenute početne priče o individualnoj kvaliteti kada praktički iz ničega koprodukcija Ninčević-Šantić razbija sve ono što su silnom mukom zidali Kumovi prethodnih 29.minuta.

Ćeralijski Willy je predstavio svoje novo ruho, a koje je izgledalo itekako dobro. Naime, od momčadi koja je došla do ove faze natjecanja  večeras su u velikoj pobjedi protiv Apokalipse participirali Jozić i Čović, a neka nova lica isto su tako uspješno odradila posao koji su započeli dojučerašnji prvotimci. Jedan od tri nova igrača bio je Fogl strijelac gola kojim je Willy došao u prednost već u 4.minuti. Veliku snagu u ovom tvrdom taktičkom nadmudrivanju osim sveprisutnog Hrvoja Čovića Willy je imao i u raspoloženom Nikoli Plavšiću strijelcu za povećanje prednosti u 11.minuti. Vidno iscrpljeni hakleri Apokalipse probali su na sve načine doći do povratka u utakmicu no momčad iz Ćeralija nije popuštala niti milimetra, a kada je zatrebalo pomogao je i ponovno nesavladivi vratar Tunić. Na žalost, u samoj završnici proradile su i niske strasti pa je Apokalipsa susret završila s nekoliko članova manje kako u terenu, a tako i na klupi.

 

U-10:

NK Slatina 1 – NK Slatina 8 1:0

 

U-12:

NK Slatina 1 Slatina beton  – NK Slavonija Sladojevci 4:0

 

U-14:

Fusch – NK Slatina 1 OPG Kokorić Mario 0:2

 

U-16:

Papuk tours – Bosanska Barcelona Sladojevci 2:1

Bum bum – Auto Igor i Denis 3:0 (bb)

 

Veterani (pobjedničke skupine):

Autoservis Ino – Mars napada 1:2 (Gusić/Ostojić, Gebaj)

Baksuzi GM Višnja – Stanje šoka 5:1 (Trupina, Kujavić 2, Spudić 2 /Beneš)

 

Seniori (pobjedničke skupine):

Awimbawe CB Ar – Vt Kumovi 4:2 (Šantić 2, Ninčević, Vukomanović/Sertić, S.Kovač)

MNK Apokalipsa  – CB Willy Ćeralije 0:2 (Fogl, Plavšić)

dj

Foto: Damir Jukić


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button