Home / NASLOVNICA / Marko Hamaček nakon 20 godina vjernosti Mladosti otišao u nogometnu ”mirovinu”

Marko Hamaček nakon 20 godina vjernosti Mladosti otišao u nogometnu ”mirovinu”

Zanimljiv prijateljski nogometni susret odigran je jučer u Bakiću. Povod istome bio je odlazak u zasluženu nogometnu ”mirovinu” vrsnog vratara, ali i dugogodišnjeg kapetan kluba iz Bakića Marka Hamačeka. U toj svojevrsnoj oproštajnoj utakmici sastali su se prva ekipa Mladosti protiv bivših igrača koji su proteklih godina zajedno s Markom  branili boje bakićkog kluba. Ova nogometna revija poslužila je i kao svojevrstan uvod u doček velikog finala Svjetskog nogometnog prvenstva kojeg su i Bakićani čekali s velikim nestrpljenjem. Što se same utakmice tiče bila je to sasvim solidna predstava s ne baš previše elemenata prijateljskog susreta. ”Starci” su se prije početka susreta pojačali s nekoliko mlađih igrača (Gabrić, A.Horvat, I.Sraka) , ali i najboljim igračem bakićkog nogometa Milanom Prlićem.

Očekivano mladi su od samog početka imali loptu u svojim nogama, a dobro postavljeni starci su vrebali svoju šansu iz kontre. Kad je negdje sredinom prvog dijela tek kratko odbijenu loptu s oko 20 metara lijepo u mrežu ubacio mladi Vilček nitko nije ni slutio da će nakon tog vodećeg gola mladih ama baš sve do konca susreta biti na strani iskusnijih protivnika. Već do isteka poluvremena ”starci” su kreirali rezultatski preokret (2:1), a s prvim minutama nastavka  uslijedio je neviđeni potop udarnog sastava Mladosti. Napadački tercet Prlić – Matej Hamaček – Ivan Sraka bio je jednostavno nezadrživ, a u strijelce se prekrasnim golom glavom nakon kornera uspio upisati i Toro Horvat. I ono malo prigoda što su uspjeli kreirati mladi, bez većih je problema, baš kao i za cijele karijere, uspio atraktivno poskidati slavljenik Marko Hamaček.

Susret je bez iti jedne pogreške odsvirao Kočiš. Inače prigodan dar, kao zahvalu za čak 20 godina vjernosti svojoj Mladosti, Hamačeku je prije utakmice uručio predsjednik kluba Zoran Dubrović. Po završetku utakmice svi akteri završili su u klupskim prostorijama gdje su imali zajednički ručak i prigodno slavlje, a nakon toga svi zajedno su družeći se pratili i finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva. (dj)

  • NK Mladost (mladi):  1
  • NK Mladost (stari):  7

NK Mladost – mladi: Dubrović, Klement, Pavlić, Dmitrović, Neugebauer, Sojka, Santi, Škrlin, Mlinarić, Prpić, Vilček (1), Budimir, Gorenac, Horvat.

NK Mladost – stari: Marko Hamaček, Tomislav Toro Horvat (1) Ž.Vilk, A.Horvat, Gabrić,  B.Sraka, Jukić, Z.Sojka, Prlić (3), Matej Hamaček (2), I.Sraka (1), M.Bolić.

 

x

Check Also

Za 15 projekata, Virovitičko-podravske županije, 13 općina i Grada Slatine, dodijeljeno 4.600.000,00 kuna, doznajte što će se graditi

U Hotelu Sheraton u Zagrebu, održana je svečanost potpisivanja o sufinanciranju projekata prema Programu održivog ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org