NASLOVNICASPORT

Mario Petrak najbolji hrvatski sudac u 2018. godini

Na možda i najjačem natjecanju u regiji za mlade hrvače na 27. božićnom turniru u hrvanju za dječake i kadete održanom u Zagrebu Hrvački klub Slatina uspio je osvojiti jednu medalju. Tako je kod dječaka broncu za treće mjesto kategorije do 32 kg osvojio Patrik Gardilo. U borbi za medalje bili su i Ino Pavić, Ivan Knežević i Ivan Gardilo, no nažalost porazima u repesažu završili su na petim mjestima svojih kategorija. Antonio Minauf na koncu se plasirao na 8., a Niko Grubač na 9. mjesto zagrebačkog turnira.
Zanimljivo,  jedini slatinski predstavnik koji se okitio medaljom nije slavio niti jednom već je upisao dva poraza i to od rumunjskog i mađarskog predstavnika no zbog samo tri natjecatelja u kategoriji nagrađen je brončanom medaljom. U ostalim puno brojnijim kategorijama Grubač je dobro krenuo pobjedom u osmini finala protiv makedonskog predstavnika, da bi u narednom kolu izgubio od Mađara, a malo zatim i u prvom kolu repesaža od strane rumunjskog predstavnika. Četiri puta morao je na strunjaču Pavić u kategoriji do 42 kg. Osminu finala prošao je dobivši Srbina Kostića da bi ga iz glavnog turnira u repesaž bacio kasniji pobjednik Sebastian Čibarić član zagrebačke Like. U prvom kolu repesaža Ino je uspio svladati predstavnika koprivničke Podravke no na posljednjoj stepenici odnosno borbi za broncu pobijedio ga je Ukrajinac Anatoli Pasnak. U turnir je odlično krenuo i Ivan Knežević slavljem u četvrtfinalu protiv hrvača iz Šibenika. U polufinalnom ogledu bolji od Kneževića bio je kasniji pobjednik Moldavac Mihal Gutu, a u neizvjesnoj borbi za treće mjesto rezultatom 3:1 Kneževića je pobijedio predstavnik Srbije Branko Đukić.  U kadetskoj konkurenciji kat. do 45 kg  Ivan Gardilo krenuo je porazom u kvalifikacijskoj rundi od strane sjajnog Rumunja kasnijeg pobjednika Lungua koji ga je tim činom povukao u borbu za medalju. I dobro je krenuo Ivan pobijedivši Čeha Dalgata Magomedova no u borbi za broncu poraz mu je nanesao ukrajinski predstavnik Shevcuk. U kategoriji do 51 kilograma uspješno je prvu kvalifikacijsku rundu prošao Antonio Minauf  pobijedivši Rumunja Mihai, no već u četvrtfinalu iz turnira ga je ispratio mađarski predstavnik Mate Simon.

Najveći uspjeh slatinskog kluba na ovom jakom turniru za mlade na kojem su se borili predstavnici iz čak 14 europskih zemalja ostvario je Mario Petrak, ne baš tako mladi predstavnik godinama najuspješnijeg slatinskog sportskog kolektiva,  koji je na završnoj tradicionalnoj svečanosti na kojoj se od strane Hrvatskog hrvačkog saveza proglašavaju najbolji pojedinci, klubovi, treneri i suci, proglašen za najboljeg hrvatskog suca u 2018. godini.
(dj/Foto: Hrvački klub Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button