NASLOVNICASPORT

Marika i Igor ”preživjeli” 67 kilometara Istre

Svoju snagu i izdržljivost odlučilo je koncem  prošlog tjedna testirati dvoje poprilično odvažnih Slatinčana. Naime članovi udruge Motiv Marika Marić i Igor Miklošević  prijavili su se na sudjelovanje  na utrci imena ”100.milja Istre” inače utrci svjetske elitne skupine utrka Ultra Trail World Tour (UTWT).

Na ovoj izuzetno zahtjevnoj utrci u četiri različite kategorije trčalo je čak 1 652 maratonca pristiglih iz svih krajeva europe, ali i iz cijelog svijeta.

Na drugoj po dužini dionici imena ”green” ( 66, 7 kilometara) trčao je navedeni slatinski dvojac. Njima je za prijeći gotovo 70 kilometara diljem Istre trebalo 13 sati 37 minuta i 9 sekundi što ih je u konkurenciji 362 trkača svrstalo na 336., odnosno 337. mjesto ukupnog poretka. U konačnom poretku iste utrke pronašli smo i ime Mandice Grubišić još jedne Slatinčanke sa zagrebačkom adresom  koja je utrku završila na 148. mjestu u vremenu 9 sati 53 minute  50 sekundi.   Visinska razlika ove dionice iznosila je 2 241 metara, a trčalo se po makadamu, prtenim i planinskim putovima, šumama te kroz živopisne istarske povijesne gradiće.  Riječima slatinskog dvojca utrka je bila izuzetno naporna.  Pripreme za nju nisu uspjeli odraditi u potpunosti, pa im je primarni cilj bio završiti utrku u zadanom prolaznom vremenu što im je na koncu bez većih problema i pošlo za rukom.

Najduža dionica ovog ultramaratona imena red trčala se na 168 kilometara, a nju je prvi u vremenu 21 sat 6 minuta 53 sekunde prošao Škot Paul Giblin.(dj/foto: motiv facebook)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button