DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Marcel Štrok novi je načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske

U prostorijama Policijske uprave virovitičko-podravske, zapovjednik Zapovjedništva za intervencije Vedran Augustinović uručio je novom načelniku Policijske uprave, Marcelu Štroku, rješenje o imenovanju. Naime, u provedenom postupku po internom oglasu glavni ravnatelj policije je ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davoru Božinoviću predložio imenovanje Marcela Štroka kao najboljeg kandidata za mjesto načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske.

U uvodnom obraćanju zapovjednik Zapovjedništva za intervencije čestitao je načelniku Marcelu Štroku i zahvalio se dosadašnjem načelniku Siniši Kneževiću. Načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok zahvalio se na ukazanom povjerenju.

– Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, trudit ću se svojim dosadašnjim stečenim znanjem što bolje obaviti zadatke i izazove koji su preda mnom, te želim što bolju suradnju s članovima tima policijske uprave kako bi se u budućem radu ostvarili svi zacrtani ciljevi – istaknuo je.

Nakon završene Policijske akademije u Zagrebu, policijsku karijeru je načelnik Štrok započeo kao policijski službenik u Postaji prometne policije u Virovitici. Završivši Fakultet u prometnih znanosti u Zagrebu stekao je akademsko zvanje magistar inženjer prometa, dok je nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Osijeku stekao akademsku titulu sveučilišni specijalist organizacije i menadžmenta. Obnašao je odgovorne i rukovodeće dužnosti, među kojima su voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra policije, zapovjednik voda interventne policije, načelnik Postaje prometne policije Virovitica, voditelj Odsjeka za javni red i mir te načelnik Policijske postaje Virovitica koju dužnost je obnašao do trenutka izbora za načelnika policijske uprave.

Novi načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok bio je hrvatski branitelj tijekom Domovinskog rata u kojem je sudjelovao u operaciji Oluja za koju je odlikovan. U dosadašnjoj policijskoj karijeri stekao je brojne pohvale za svoj dosadašnji rad, a među inima i odlikovanje za sudjelovanje u Međunarodnoj mirovnoj misiji EUPOL.

(nm/PU virovitičko-podravska)

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button