DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Manifestacija „Josipovo u Kozarcu“ održana u prostorima osnovne škole Josipa Kozarca

Manifestacija „Josipovo u Kozarcu“, već tradicionalni susret vjeronaučnih ekipa osnovnih škola, održana je u petak, 15. ožujka 2024., od 14 do 17 sati u prostorima osnovne škole Josipa Kozarca.

ŠSV Vjeronauka ovom se aktivnošću uključuje u obilježavanje Dana škole.

Na početku susreta, prisutne su pjesmom pozdravile članice dječjeg župnog zbora, prvopričesnici i krizmanice.

Na susret su se odazvale ekipe vjeroučenika šestog razreda OŠ Mikleuš, OŠ Voćin, OŠ Davorina Trstenjaka iz Čađavice, OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine. Ekipe su predvodili njihovi vjeroučitelji.

Ekipe su pokazale znanje o sv. Josipu i župi sv. Josipa u Slatini rješavajući zajednički pismeni test te kroz online kviz Plickers, a spretnost su pokazali u svladavanju sportskog poligona i nošenja loptice u žlici.

Kad su zbrojeni bodovi iz testa, plickersa i sportskih igara bili su izjednačeni bodovi ekipa OŠ Davorina Trstenjaka iz Čađavice i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine.

Zbog toga su ove ekipe odmjerile snage u povlačenju užeta uz pomoć vjeroučitelja. Ekipa OŠ Josipa Kozarca, koju su činile učenice Jana Hrala, Lucija Neralić, Klara Košćak i Laura Martinović je u povlačenju užeta ipak bila malo spretnija te je tako osvojila prvo mjesto.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja, ove su godine činili župnik, Dragan Hrgić, učiteljica informatike, Andrea Granjaš i nastavnica TZK, Veselka Čubelić.

Sve ekipe su nagrađene  poučnim i slatkim poklonima, a kraj susreta je „začinjen“ prekrasnim druženjem uz ukusnu hranu i kolače.

– Svima zahvaljujemo na sudjelovanju i ugodnom druženju i veselimo se susretu i dogodine, – poručuju iz OŠ Josipa Kozarca Slatina.

Kako je bilo možete vidjeti u fotogaleriji.

tks (Izvor: OŠ Josipa Kozarca Slatina/ŠSV Vjeronauka)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button