MEDIA SERVISNASLOVNICA

Mamić uoči Norveške: Moramo trkački biti bolji od njih

PARIZ – Hrvatski rukometaši sinoć su počeli pripreme za polufinalni ogled Svjetskog prvenstva s Norveškom. Mjesto odigravanja je mitska dvorana Bercy u Parizu. .
Kao što je Wembley u nogometu tako je ova Arena u rukometu hram tog sporta i to dodatno motivira svakoga tko u njemu nastupi, a naši su u velikom zanosu nakon što su slomili Španjolce. Došlo je do velikog psiho-fizičkog pražnjenja i pitanje koliko je još ostalo snage za polufinale. Junak susreta Marko Mamić uživa u svojem najboljem rukometu u karijeri.

“Moraju se dojmovi sleći jer čeka nas sljedeća utakmica za dva dana i moramo ući hladne glave i spremni na drugog protivnika“, poručio je Mamić. S Norveškom smo igrali 15 puta, devet puta smo slavili mi, četiri puta oni, a dvije su utakmice završile bez pobjednika.

Što o Norveškoj misli Marko Mamić:
„Norvežani su dobra ekipa, možda još bolja nego prije i bit će zanimljivo. Morat ćemo pratiti njihov visok tempo jer ako nećemo, onda ćemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da ih trkački možda i prestignemo”, najavio je Mamić.

Večeras će Francuska tražiti put prema finalu preko Slovenije. Mamićeva prognoza je zanimljiva.
“Drugi polufinalni par je isto zanimljiv. Vidjet ćemo što će Slovenci izmisliti, ali dao bih ipak malu prednost Francusko jer ipak igraju kući. Vidjet ćemo, bit će zanimljiva utakmica, amožda i neće“, rekao je Mamić. Bez jake obrane i sjajnih vratara teško se može svladati bilo koga.

Kestenje iz vatre protiv Furije vadio je Ivan Stevanović:
„Dojmovi su se možda malo slegli jutros, ali naravno da smo zadovoljni jer se nalazimo u Parizu. Probat ćemo se danas odmoriti i večeras počinje priprema za Norvežane bez obzira na to što smo igrali s njima tri utakmice u zadnjih godinu dana”, rekao je vratar Ivan Stevanović. Večeras je od 20 i 45 prvo polufinale Francuske i Slovenije, a sutra u isto vrijeme igramo mi s Norveškom.

(Media servis / Damir Tabaković / Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button