DOGAĐANJANASLOVNICA

Malonogometnim turnirom i memorijalnom utrkom završen 27. memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“

U sklopu 27. memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“, u sjećanje na dvojicu hrvatskih vitezova koji su svoje živote izgubili braneći Hrvatsku, danas je u Kozicama na nogometnom igralištu koje nosi upravo njihova imena održan malonogometni turnir. Nakon postrojavanja ekipa i intoniranja hrvatske himne sve nazočne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader kojemu je ujedno pripala čast otvoriti turnir.

Na turniru su snage odmjerile četiri ekipe: MO Vladimir Nazor, MO Potočani, MO Kozice i Ulica Rim, a za fair-play igru pobrinuo se nogometni sudac Hrvoje Selenić koji je uzavrelu atmosferu na terenu morao rashladiti pokojim žutim kartonom.

Za dodatno osvježenje pobrinulo se nemilosrdno vrijeme tako da je finalnu utakmicu zahvatio pljusak no to nije zaustavilo nogometaše koji su ju odigrali do kraja, a kiša je cijelim putem pratila i trkače tradicionalne memorijalne utrke Slatina-Kozice koja se odvijala paralelno s odigravanjem finalne utakmice.

U ovogodišnjoj utrci sudjelovali su članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Goran Draksler, Zlatko Milošević, Željko Lukačević i Robert Knapić predvođeni predsjednikom udruge Pavom Tutenovim, zatim predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Jurica Culej, te kozički rekreativci Tomislav Vidas, Zvonko Kiš, Tin Cader i Miroslav Novaković koji je trkače pratio na biciklu, a uz logističku potporu potpredsjednika MO Kozice Darija Medveda, te pratnju policije i Hitne medicinske pomoći. 

Trkači su startali ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade u Slatini. Dolaskom u Kozice odali su počast paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Ivici i Perici u Kozicama, a potom su nastavili svoju utrku do kozičkog nogometnog igrališta gdje su dočekani velikim aplauzom. Lampione su položili najstariji i najmlađi trkač, Zlatko Milošević i Tin Cader.

Turnir u malom nogometu osvojila je ekipa MO Potočani, drugi su bili nogometaši MO Vladimir Nazor, treće je mjesto zauzela ekipa Ulica Rim, a četvrto MO Kozice.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Ivan Barukčić iz ekipe Ulica Rim, dok najbolji vratar Mateo Hufnagel i najbolji igrač turnira Vjekoslav Jauk dolaze iz ekipe MO Potočani kao i Mile Pereković koji je prema ocjeni sudca zabio najljepši gol.

Uz predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Nenada Križića pehare ekipama, kao i zahvalnice zaslužnima zajednički su uručili predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, njegov zamjenik Igor Fazekaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader i predsjednik NK Kozice Damir Parc. 

Ovogodišnji Memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“ organizirali su Vijeće Mjesnog odbora Kozice i HVIDR-a Slatina uz potporu Grada Slatine, a sponzor je bila i vinarija Stari podrum vl. Ivana Halasa.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button