DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Malonogometaši Nove Gradiške pokazali snagu i u Slatini

U prvoj utakmici nastavka prvenstva malonogometaši Slatine morali su pružiti ruku gostima iz Nove Gradiške i čestitati im na potpuno zasluženoj pobjedi. Uvjerljiva i na koncu visoka pobjeda gostiju nije nikakvo iznenađenje s obzirom da se radi o uigranoj momčadi super hitrih pojedinaca koja se jedina trenutno može ”hrvati” sa polu profesionalnim pogonima osječkog Kelme-a i vinkovačke Aurelije, a i koja je u četvrtfinalu Kupa dobro ”oznojila” prvoligaša Square-a i to na njihovom domaćem dubrovačkom terenu.

A počelo je i više nego dobro za domaćine. U prvih nekoliko minuta Slatinčani su iskoristili početnu dekoncentriranost gostiju i iz presječenih lopti te posljedičnih brzih kontra napada stvorili nekoliko i više nego izglednih prigoda. Iz jedne takve situacije Slatinu je u prednost doveo Dorian Bogati. No ta prednost istopila se već u idućoj minuti kada je Bungić majstorski u trku primirio jednu oštru loptu, a zatim i smireno naciljao za izjednačenje. Potkraj prvog dijela jedno ”čašćenje” domaćina spremno je u gol pretvorio ponovno Bungić.

U nastavku gosti su ubacili u brzinu više i Slatina se sve teže i teže nosila s tim opasnim naletima. Svoj hattrick sjajni Filip Bungić zaokružio je odmah u prvim sekundama nastavka pa se već tu nazirao kraj ove priče. Usprkos toj odličnoj igri gostiju i fantastičnoj večeri vratara Slatine Dominika Nikšića čak se Slatina i u toj naizgled bezizlaznoj situaciji mogla vratiti u utakmicu no dobre prilike Vicića, Prlića i Stjepića otišle su u nepovrat. Bez obzira što je svoju momčad dugo spašavao od potonuća niti Nikšić nije mogao ništa u završnici kada su gosti konačno zaboli još dva smrtonosna uboda preko Jakića i Brkljače za sigurnu rutinsku pobjedu.

  1. HMNL istok
  2. kolo

SLATINA                              1

NOVA GRADIŠKA             5

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 40. Suci: Mihael Gobac (Virovitica) i David Rakitničan (Slatina). Strijelci: 1:0 – Dor.Bogati (7), 1:1 – Bungić (8), 1:2 – Bungić (19), 1:3 – Bungić (21), 1:4 – Jakić (35), 1:5 – Brkljača (38).

SLATINA: Nikšić, Čović, Prlić, Dor.Bogati, Rupčić, Lukac, Stjepić, Bubaš, Dom.Bogati, Hudoletnjak, Bihar, Vicić, Jozić, Turković. Trener: Nikola Miščević

NOVA GRADIŠKA: Maričević, Jakić, Eller, Grafina, Bungić, Medvedović, Brkljača, Fischer, Batalo, Trčić, Kotarski, Petrović.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button