DOGAĐANJANASLOVNICA

Mališani DV Zeko Slatina vatrogasci na jedan dan

Danas su Dječji vrtić Zeko Slatina posjetili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine predvođeni zapovjednicom Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Metejom Fras Venus i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepanom Venusom, gdje su dvije grupe vrtićanaca koji tijekom ljetnih mjeseci u vrtiću borave u mješovitim skupinama, upoznali sa zanimanjem vatrogasac.
Tom su prigodom mališani mogli izbliza razgledati vatrogasno vozilo sa svom opremom, a vatrogasci su ih upoznali i s načinom dojave o požaru. Djeca su imala prigodu vidjeti i demonstraciju gašenja požara s vodom i pjenom, a i sami se okušati u pravljenju pjene za gašenje. Isto tako mališani su se natjecali u najmlađoj vatrogasnoj natjecateljskoj disciplini – rušenju meta s brentačama, odnosno aparatima za gašenje s vodom.

Posebno veselje kod mališana izazvala je maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, vatrogasac dabar Virko, kojega su sami dozvali oponašajući zvuk vatrogasne sirene. Djeca su se osobito razveselila kada im je dabar Virko podijelio edukativne poklončiće, odnosno slikovnice kojima će na zanimljiv način igrajući se u narednih nekoliko dana u vrtiću, moći učiti o pozivu vatrogasac.

– Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, u suradnji sa svim vatrogasnim postrojbama na županijskom području, provodi edukacije u svim vrtićima i školama s područja županije. Danas je Javna vatrogasna postrojba grada Slatine provela edukaciju sa najmlađim uzrastima Dječjeg vrtića Zeko Slatina. Kroz edukaciju, vatrogasci žele promovirati dobrovoljni vatrogasni rad i približiti najmlađima sve ono čime se vatrogasci bave, a na taj način ujedno obavljaju  i preventivu u sustavu vatrogastva – rekla je zapovjednica Mateja Fras Venus.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button