Home / DOGAĐANJA / Mališani Dječjeg vrtića Suncokret Slatina dan proveli sa slatinskim vatrogascima

Mališani Dječjeg vrtića Suncokret Slatina dan proveli sa slatinskim vatrogascima

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s vatrogasnim postrojbama diljem županije organizira i provodi edukacije i druženja djece s vatrogascima s ciljem provođenja preventive zaštite od požara od najranije dobi, te promicanja dobrovoljnog i humanitarnog rada u društvenoj zajednici, ali i kako bi se djeci približila važnost zanimanja vatrogasac u kojem se nesebično i bezuvjetno pomaže drugima u nevolji.

Danas su priliku upoznati rad vatrogasaca iz prve ruke imali mališani Dječjeg vrtića Suncokret iz Slatine koji su u sklopu obilježavanja programa obilježavanja Dječjeg tjedna posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine i proveli zanimljivo i edukativno prijepodne sa slatinskim vatrogascima.

Nakon što je malene goste pozdravio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus, mališani su mogli izbliza razgledati vatrogasno vozilo sa svom opremom, a vatrogasci su ih upoznali i s načinom dojave o požaru. Djeca su imala prigodu vidjeti i demonstraciju gašenja požara s vodom i pjenom, a i sami se okušati u pravljenju pjene za gašenje. Isto tako natjecali su se u najmlađoj vatrogasnoj natjecateljskoj disciplini – rušenju meta s brentačama, odnosno aparatima za gašenje s vodom.

Posebno veselje kod mališana izazvala je maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije pristigla vatrogasnim vozilom pod sirenama i rotirajućim svjetlima. Vatrogasac dabar Virko, s djecom je vježbao, plesao i pjevao, a osobito ih je razveselio kada im je podijelio edukativne slikovnice kojima će na zanimljiv način igrajući se u narednih nekoliko dana u vrtiću, moći učiti o pozivu vatrogasac.

Dječji vrtić Suncokret i do sada je imao odličnu suradnju s Vatrogasnom zajednicom, a jedna od zajedničkih aktivnosti bila je posjet mališana DVD-u  Slatina u svibnju ove godine povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org