DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

“Malim koracima do velikih uspjeha” – Udruga Putokazi i Udruga AUM

Danas (subota) se u dopodnevnim satima, u parku EPIcentra Sequoia održala prva aktivnost u sklopu projekta “Malim koracima do velikih uspjeha” u organizaciji Udruge Putokazi i Udruge AUM.

– Udruga Putokazi je osnovana 2016. godine u Orahovici i tada je okupljala cijenjene liječnike i vrijedne aktiviste/volontere s područja grada Orahovice. 2023. godine promijenila je sjedište, ciljeve, usmjerenja i vodstvo. Preuzeta je s ciljem promicanja kvalitete življenja u zajednici i uključivanja djece, mladih i osoba starije životne dobi u društvene aktivnosti, – izjavila je predsjednica ove udruge Snježana Pačarić.

Projektom “Malim koracima do velikih uspjeha” koji je financiran od strane Grada Slatine želi se osvijestiti sve dobne skupine da u ovo vrijeme digitalizacije i informatizacije zanemarujemo osnovne fizičke i psihičke potrebe, što mu je i glavni cilj.

– Plan nam je ukazati na prve znakove nepravilnosti i neuravnoteženosti te dati odgovor na koji način možemo pomoći svojoj privatnoj i poslovnoj okolini, ali i sebi, – istaknula je predsjednica Pačarić te nadodala kako će se u nadolazećem razdoblju organizirati prezentacije, radionice i paneli s temama zdravlja, pravilne prehrane i prepoznavanja nepravilnosti iste. Obuhvatit će se i područje financija i mogućnosti dodatne zarade i plan uštede. Obradit će se metode opuštanja i razonode te kreativnost u svakodnevici na primjerima kreativnog opremanja doma.

U drugom dijelu aktivnosti Udruga AUM je održala radionicu vježbi istezanja, joge smijeha, vježbe disanja te meditaciju uz zvuk tibetanskih zvučnih zdjela i gonga koje je vodila Svjetlana Dupan predsjednica udruge i certificirana trenerica joge.

– Već sedmi put organiziramo u Slatini Međunarodni dan joge. Ovoga puta ga održavamo u suradnji s Udrugom Putokazi, Društvom Naša djeca Slatina, Gradom Slatina i Indijskom ambasadom. Sudionici ovoga događanja će moći uživati u jutarnjem javnom vježbanju na otvorenom prakticirajući naše vježbe i ovom prilikom bih pozvala sve zainteresirane da se pridruže udruzi i praksom joge, meditacijom i vježbama disanja poboljšaju svoje psihofizičko zdravlje, – izjavila je Svjetlana Dupan.

Prekrasan dan i prekrasan perivoj EPIcentra Sequoia izmamio je vježbače da se priključe ovoj “zdravoj” aktivnosti, a zastali su i slučajni prolaznici. Možda će im se idući put i pridružiti. To bi bio “Mali korak do velikih uspjeha”.

mf (Tekst: Ratka Turk; Foto: Ratka Turk, Sunčica Novak Pavličević)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button