NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Mali zoološki vrt okupio mališane slatinskih vrtića i škola

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, već tradicionalno, uoči Uskrsnih blagdana organiziralo je za djecu nižih razreda osnovnih škola, vrtićance i svu drugu djecu iz Slatine i okolice, mali zoološki vrt s domaćim životinjama.

Mali zoološki vrt prvotno je bio planiran za prošli tjedan, no loše vrijeme njegovo održavanje  pomaknulo je u Veliki tjedan u kojemu se trenutno nalazimo ili konkretnije na današnji dan.

Tako su djeca mogla pogledati i pomaziti janjce, zečeve, patke, jednog malog psića pa čak i papige. Poseban interes pobudio je jedan mali patuljasti zečić, kojemu su djeca od milja za ovu prigodu dala nadimak Uskrsni zeko.

Mali zoološki vrt Crveni križ organizirao je u suradnji s onima koji se svake odazivaju pozivu, a zajednička im je ljubav prema životinjama. To su prvenstveno Anto Škrobić  i Ivo Kiš iz Mačkovca ,te Ivica Gerenčir iz Kozica.

Dječicu koja su došla u posjet ovom malom životinjskom carstvu, Crveni križ Slatina darovao je i prigodnim uskrsnim poklonima, odnosno igračkama.

Tako je u ovo preduskrsno vrijeme slatinski Crveni križ svu dječicu darovao dvostruko, malim zoološkim vrtom i igračkama, a ako računamo i veliki široki osmijeh na njihovim licima i trostruko.
(Foto i tekst: tks/dj;Tea Kiš Slačanac/Damir Jukić)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button