NASLOVNICAOPĆINE

Mali svatovi u Dječjem vrtiću ”Lipa” u Čađavici

Nesvakidašnje aktivnosti odvijale su se tijekom prošlog tjedna u Dječjem vrtiću ”Lipa” u Čađavici. 
 
Iako su “Leptirići” u procesu projekta ”Šuma”, na inicijativu djece i njihov interes za ljubav i obilježavanje ljubavi vjenčanjem, odgojiteljice Vlatka Piskać i Ines Puškarić odlučile su prekinuti projekt i s djecom odraditi sve potrebno kako bi se organiziralo vrtićko vjenčanje. 
 
Tako su “Leptirići” uz igru svatova učili o običajima u svatovima od najmanjih detalja. Izrađivali su revere od ružmarina, pozivali u svatove svoje prijatelje i odgojiteljice iz skupina “Bubamare” i “Sovice”, te ravnateljicu Anu Krmpotić i ostale djelatnike vrtića pozivnicama i sokovima. 
 
”Svadba” je održana 1. prosinca u vrtiću, a vrtićka blagovaonica bila je prenamijenjena u salu za svatove koju su ukrasile i okitile odgojiteljice. Djeca su imala uloge mlade, mladoženje, kumova, djevera i djeveruša, te barjaktara i ostalih gostiju. Roditelji su sudjelovali svečanim oblačenjem djece. 
 
– Djeci su već bili poznati neki običaji, a neke smo i sada naučili, kao dolazak po mladenku uz pjesmu tamburaša, odlazak na vjenčanje kod matičara, prvi ples, krađa barjaka, torta, bacanje buketa i revera, darivanje, a sve uz dobru zabavu i glazbu. Djeca su pokazala veliki interes za ovakav oblik imitativne igre, a na njihovim licima mogli su se vidjeti samo osmjesi. Tako su Paula Vanek i Jan Bučanac ”postali” prvi vrtićki bračni par – istaknula je ravnateljica vrtića Ana Krmpotić.
mf (adf; DV ”Lipa” Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button