NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Mali Suncokreti u jednom danu obilježili Svjetski dan štednje i Mjesec hrvatske knjige

Svjetski dan štednje 31. listopada mališani iz Dječjeg vrtića Suncokret tradicionalno obilježavaju posjetom bankama u Slatini.
Ove godine mališani su posjetili OTP Banku gdje su izveli mali prigodni program, a zauzvrat su ih djelatnici banke darivali slatkišima i priborom za crtanje. Razgovorom o štednji završili su posjet, te su nakon toga navratili u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina. Mali vrtićanci uvijek su rado okruženi knjigama i slikovnicama, a ovoga puta knjižničarke i ravnateljica Ana Knežević pokazali su im nove prostore u kojima se trenutno nalaze.
Djeci je najzanimljiviji bio dječji kutak u kojemu su imali prilike prelistati i pročitati nekoliko slikovnica, te ponoviti na koji se način slikovnice posuđuju u knjižnici, a kako je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „ U ritmu čitanja“ knjižničarka je u suradnji s odgojiteljicama potakla djecu na interpretaciju najljepših dječjih pjesama i brojalica poput: „En-ten-tini“ i „Boc-boc iglicama“.

Mališani su Knjižnicu nagradili zahvalnicom za pomoć pri realizaciji aktivnosti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a zauzvrat su i ove godine dobila besplatno članstvo u Knjižnici za narednih godinu dana s ciljem da se kod djece od najranije dobi potakne interes za čitanje.
(Mihaela Feldi/Foto: DV Suncokret, Gradska knjižica i čitaonica Slatina)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button