KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mali eko superjunaci u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca

Knjižnicu Osnovne škole Josipa Kozarca u petak, 22. veljače posjetili su djeca i tete Radojka Grahovac, Đurđica Čižek i Martina Šuntić iz Dječjeg vrtića „Zeko“ povodom obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas. Knjižničarka Jelena Martinović u suradnji s učiteljicama Hanom Tepeš i Draženom Vujanović provela je kreativnu radionicu u okviru međunarodnog Erasmus + projekta „Be the change…you want to be“ i školskog projekta „U potrazi za fantastičnim pričama“.

Na početku radionice učenici su poslušali bajku o djevojčici Elli iz Australije koja je posjedovala čarobne moći – mogla je komunicirati s biljkama. U središnjem dijelu radionice učenici su osmišljavali i crtali eko superjunake s čarobnim moćima – zaštitnike mora, zraka, livada, šuma, cvijeća i životinja. Na radionici su nastali brojni maštoviti dječji radovi. Djeca su  na pametnoj ploči proučavala 3D model planeta Zemlje te su odigrala edukativnu slagalicu o zaštiti okoliša.

Na kraju radionice djeca su pogledala kratki animirani film o održivom razvoju te su naveli kako svatko od nas može biti eko superjunak i na taj način pomoći u borbi za zaštitu okoliša.

Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button