DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Mala pariška knjižara“ dobila ocjenu 3,93 Čitateljskog kluba slatinske Gradske knjižnice i čitaonice

Jučer je Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatine održao svoj 39. susret na kojemu se razgovaralo o knjizi „Mala pariška knjižara“ njemačke spisateljice Nine George.

Riječ je o romanu koji govori o jednom neobičnom knjižaru i njegovoj neobičnoj plutajućoj knjižari usidrenoj na rijeci Seini. Strastveni je čitač koji vjeruje da knjiga može biti lijek za bolesnu dušu, a sam je zarobljen u žabokrečini svoga života. Uspijeva se osloboditi iz začaranog kruga u trenutku kada se, poslije 21 godine usidrenja, pokreće i traži put prema iskupljenju, odnosno oslobođenju. Tada nalazi sreću kao i svi oni koji su oko njega.

Opći dojam o knjizi je pola – pola. Nekim se članovima Čitateljskog kluba knjiga svidjela i toplo je preporučuju, dok je nekima bila razočaranje.

Zanimljivost ovog susreta je bila u tome da su pojedini članovi susretu prisustvovali fizički, a još toliko njih sudjelovalo je dopisno, odnosno zbog epidemijske situacije svoje doživljaje pročitane knjige poslali su pisanim putem.

Knjiga „Mala pariška knjižara“ autorice Nine George od članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina dobila je srednju ocjenu 3,93.

Sljedeći susret članova Čitateljskog kluba dogovoren je za utorak, 15. prosinca u 17,30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, koji će do tada pročitati roman „Cvijeće“ suvremenog portugalskog pisca Afonsa Cruza. Glavna tema romana je naše sjećanje i kako nas ono određuje.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button