DOGAĐANJANASLOVNICA

Makedonska pravoslavna crkvena općina „Sv. Zlata Meglenska“ Zagreb zahvalila Gradu Slatini za pomoć pri izgradnji crkve i Pastoralnog centra

Na adresu Grada Slatine stiglo pismo zahvale kojim se Crkveno vijeće makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. Zlata Meglenska“ iz Zagreba zahvaljuje Gradu Slatini na donaciji koja je bila usmjerena za izgradnju crkve i Pastoralnog centra Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu.

– Uvjereni smo da će ovaj Pastoralni centar doprinijeti očuvanju kulturnog identiteta Makedonaca, ali i otvoriti svoja vrata i drugim građanima i vjerskim zajednicama kako bi se potvrdio i razvio u mjesto uzajamnog poštovanja, tolerancije i suradnje na svim društvenim razinama u gradu Zagrebu, ali i suradnje s ostalim lokalnim zajednicama u Hrvatskoj, – istaknuo je parohijski svećenik, protejerej-stavrofor Kirko Velinski zahvalivši se Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću na moralnoj podršci, dobroti i spremnosti za pomoć u onom trenutku kada im je pomoć bila najpotrebnija.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button