Home / NASLOVNICA / Magično putovanje – Dragons are here!

Magično putovanje – Dragons are here!

Učiteljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, Silvija Mađarić sudjelovala je na seminaru naziva „Dragons are here“ u sklopu Erasmus+ programa, koji je održan u Enezu u Turskoj od 21. do 25. svibnja s ciljem informiranja i podizanja svijesti o Europi te njezinih obrazovnih programa; promicanja osobnog razvoja mladih kroz obrazovne programe Europske unije i razvoja ne-formalnog obrazovanja, međunarodne suradnje i aktivnog civilnog društva.

Na seminaru je sudjelovalo 55 sudionika iz sedam država, odnosno Turske, Hrvatske, Estonije, Rumunjske, Bugarske, Poljske i Egipta.

Tijekom seminara sudionici su se upoznali s mitologijom, bajkama i znanstveno fantastičnom literaturom te djelima Ursule K. Le Guin, J.K. Rowling, Neil Gaiman, J.R. Tolkien, George R.R. Martin i još mnogo toga. Uz poznate i popularne mitologije kao što su nordijska, grčka, rimska, slavenska, keltska i egipatska, jedan od ciljeva bilo je i podizanje svijesti mladih ljudi uključivanjem manje poznatih, ali ukorijenjenih mitologija u Europi.

S obzirom na temu seminara, učiteljica Silvija Mađarić predstavila je sudionicima Legendu o Ružica Gradu te ih upoznala s ljepotama, kulturom i baštinom Slavonije, ali i cijele Hrvatske.
(mf/Izvor: Silvija Mađarić, OŠ E. Kumičića)

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org