DOGAĐANJANASLOVNICA

MAGIC LEON IZ SLATINE POBJEDNIK SUPERTALENTA: Slijedite svoje male ciljeve, oni vode do – velikog cilja

Nema ništa ljepše nego omogućiti ljudima da ne razmišljaju o svojim problemima

Do finalne emisije je show “Supertalent” Nove TV dvanaest nedjelja naše domove ispunjavao atraktivnim nastupima brojnih osoba koje se bave najrazličitijim aktivnostima, a kojima se zbog potrebne određene nadarenosti ne može baviti baš svatko.

Među brojnim spektakularnim nastupima bio je i onaj mladog Slatinčanina Magic Leona, jednoga od samo pet natjecatelja koji su atraktivnošću svoga nastupa osvojili “zlatni gumb”. Tako se i Leon u neumoljivoj konkurenciji najatraktivnijih i najzabavnijih kandidata, zahvaljujući glasovima gledatelja i žirija, našao u finalnoj emisiji. Njegov završni nastup bio je toliko neobičan i uvjerljiv da je osvojio hrvatsku publiku i s najviše glasova osvojio naslov pobjednika Supertalenta i vrijednu nagradu od 200 tisuća kuna.

Pravim imenom Leon Žilavi (26), Magic Leon profesionalni je mađioničar i poznati zabavljač s trenutačnom adresom u Zagrebu. Djetinjstvo i mladost proveo je u Slatini, gdje živi njegova obitelj, a njegovi roditelji Snježana i Orlando bili su mu podrška od prvoga dana njegova zanimanja za taj neobičan posao. Prvi je put nastupio u Supertalentu 2011. godine. Tada nije bilo uspješno, ali on je “brusio” svoj talent, usavršavao trikove i zabavljao djecu na rođendanskim proslavama, da bi se krug znanaca, prijatelja, ljubitelja i poštovatelja njegova rada neprestano proširivao, pa sada već vrlo uspješno nastupa u hotelima i turističkim objektima. Poslije prvog javnog pokazivanja svoga talenta bio je razočaran, ali je najavio svoj come back i ove godine svojim je mađioničarskim trikovima sa suprugom Monikom oduševio hrvatsku javnost.

Leone, na što si prvo pomislio kad je objavljena odluka gledatelja o izboru supertalenta, a kakvi su dojmovi nakon nekoliko dana?

– Iskreno, kada su voditelji izgovorili moje ime, bio sam u totalnom šoku. Kad sam malo došao k sebi, pomislio sam kako su se sav trud, znoj i ozljede koje su se dogodile tijekom priprema isplatili. Vrlo malo sam spavao od sveg tog uzbuđenja i trebat će mi još neko vrijeme da sve to isprocesiram.

Što za tebe znači ova pobjeda, osobito u svjetlu ponovnog nastupa u showu? Kako su tvoju pobjedu doživjeli supruga i roditelji?

– Ova pobjeda je dokaz ne samo meni nego i svima drugima da nikad ne odustaju i da slijede svoje snove, bez obzira na to koliko oni nekom drugom zvučali nerealno. Supruga i roditelji bili su uvijek tu, puni podrške, i dijelili su sreću zajedno sa mnom.

Kako je sve to počelo, kakav je bio tvoj put do ovog uspjeha? Predstavi nam se ukratko.

– Sve je počelo prije 20 godina, kada sam na jednom dječjem rođendanu vidio mađioničara koji me je oduševio. Nakon tog trenutka odlučio sam da se želim baviti ovom umjetnošću i uveseljavati druge. Put do ovoga gdje sam danas bio je pun odricanja i upornosti, ali kada nešto tako jako želiš, to se i ostvari. Zato preporučujem svima da slijede svoje male ciljeve koji će ih dovesti do onoga velikog cilja.

Koje su pozitivne i negativne strane posla kojim se baviš?

– Iskreno, mislim da nema baš negativnih strana, jer kada nešto radiš s ljubavlju, onda to i ne gledaš kao posao, nego kao čisti užitak. Nema ništa ljepše nego kada uveseljavaš ljude, pa da bar tih 40-ak minuta ne razmišljaju o svojim problemima, nego se prepuste zabavi.

Kako je živjeti kao Magic Leon, pred publikom i privatno?

– Veoma zabavno je živjeti kao Magic Leon, jer svaki dan je neki novi izazov. Uvijek je zadovoljstvo pronaći nove zanimljive trikove i mislim da sam i u Supertalentu pokazao neobične i nevjerojatne trikove. Radim ono što me čini sretnim i zaista uživam u svakom danu koliko je god to moguće. Mislim da između mene privatno i mene pred publikom nema neke velike razlike, jer uvijek želim biti svoj na nastupima.

I što slijedi, kakvi su planovi za budućnost?

– Supruga i ja ne možemo riječima opisati koliko smo zahvalni svima koji su bili naša podrška, što su prepoznali ljubav prema ovoj umjetnosti koju sigurnim korakom dižemo na novu razinu, bar na našim prostorima. Zahvalni smo našim obiteljima i prijateljima što su vjerovali u nas. Imam velike planove za budućnost, ali još ih ne smijem otkrivati. Ono što mogu reći je to da sve što budem u budućnosti radio, bit će s namjerom zabavljanja i uveseljavanja djece, ali i odraslih.
(Petar Žarković, Glas Slavonije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button