DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Luka Šabić, učenik SŠ Marka Marulića Slatina u jednom tjednu ostvario izuzetne rezultate na dva Državna natjecanja

Učenik 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina, Luka Šabić ostvario je odličan uspjeh na Državnim natjecanjima iz povijesti i geografije u razmaku od samo tri dana.

Naime, Luka Šabić je zahvaljujući svom uspjehu na županijskoj razini iz povijesti bio pozvan na Državno natjecanje iz povijesti koje se održalo 29. travnja 2021. godine. Prema propisanim epidemiološkim mjerama Državno natjecanje se odvijalo u matičnoj školi učenika uz nadzor Državnog ispitnog povjerenstva putem digitalnih platformi za vrijeme provedbe natjecanja. Mentorica učeniku u pripremi za državnu razinu natjecanja iz povijesti je profesorica Mirjana Drenski. U takvim posebnim uvjetima Luka je ostvario 5. mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti 2021. godine.

Tri dana nakon sudjelovanja na Državnom natjecanju iz povijesti, Luka je sudjelovao na Državnom natjecanju iz geografije. Svojim uspjehom na županijskoj razini natjecanja, Luka Šabić, se plasirao na Državno natjecanje iz geografije koje se održalo 3. i 4. svibnja 2021. godine. Prema propisanim epidemiološkim mjerama Državno natjecanje se odvijalo u matičnoj školi učenika uz nadzor Državnog ispitnog povjerenstva putem digitalnih platformi za vrijeme provedbe natjecanja. Prvi dan natjecanja iz geografije rezerviran je za istraživački rad, dok je drugi dan rezerviran za pisanu provjeru znanja. Zbrajanjem rezultata prvog i drugog dana formirana je konačna ljestvica poretka te je Luka Šabić ostvario 4. mjesto na Državom natjecanju iz geografije 2021. godine. Mentor učeniku u pripremi za državnu razinu natjecanja iz geografije je profesor Matija Gosler.

Čestitke učeniku, Luki Šabiću, kao i mentorima učenika, uputio je ravnatelj škole, Ivan Roštaš, odmah nakon proglašenja službenih rezultata natjecanja.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button